Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 20:18

Αυξημένα κρούσματα για δέκα μέρες αναμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής τόνισαν, στη συζήτηση του θέματος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ότι η κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι πολύ καλή και πως γι’ αυτό μιλούν οι αριθμοί. Σήμερα, σε δελτίου Τύπου της Περιφέρειας, σημειώνεται ότι τις επόμενες δέμα ημέρες αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, λόγω της χαλάρωσης που επιδείχθηκε κατά την περίοδο των γιορτών…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιςα Υγείας, τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έφτασαν σήμερα τα 22 εκ των οποίων πέντε στη Μεσσηνία, οχτώ στην Αργολίδα, πέντε στην Αρκαδία, ένα στην Κορινθία, τρία στη Λακωνία. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικα ότι “στην χαλάρωση που επιδείχθηκε κατά την περίοδο των γιορτών αποδίδεται η αύξηση, το περασμένο τετραήμερο, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή η άποψη διατυπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκε η εκτίμηση ότι -για τον πιο πάνω λόγο- αναμένεται τις επόμενες δέκα ημέρες τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένος αριθμός βεβαιωμένων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.