Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 16:20

Πόλεμος εκτός των ορίων στην αυτοδιοικητική “γαλάζια πολυκατοικία” της Πελοποννήσου

ΝΙΚΑΣ-ΚΑΜΠΟΣΟΣ-ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
Σύγκρουση με χτυπήματα και κάτω από τη μέση βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταγωνιστές τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, τον οποίο ο πρώτος περιγράφει ως πολιτικό συνεταίρο του πρώην περιφερειάρχη. Η αφορμή είναι το κλείσιμο της αναπτυξιακής εταιρίας “Πελοπόννησος ΑΕ” με μονομερείς ενέργειες της Περιφέρειας, ενώ το 50% των μετοχών ανήκει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Χθες ο Δημήτρης Καμπόσος επιτέθηκε στον Παναγιώτη Νίκα, περιγράφοντάς τον ως αχάριστο και ισχυριζόμενος ότι στις ενέργειές του υπάρχουν σκοπιμότητες ακόμη και για να ευνοηθεί ο γιος του όταν πολιτευτεί. Σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας ανταπέδωσε την επίθεση χαρακτηρίζοντας εμμέσως τον Δημήτρη Καμπόσο ως υπεύθυνο για τον εξευτελισμό, όπως είπε χαρακτηριστικά, της χώρας στον κόσμο, όταν κάηκαν το καλοκαίρι οι Μυκήνες ή ως υπεύθυνο για το ότι “έχει βρωμίσει ο Αργολικός” επειδή ο Βιολογικός στο Δήμο του προέδρου της ΠΕΔ έχει πρόβλημα…  

Μάλιστα ο κ. Νίκας ουσιαστικά επιχείρησε να στρέψει τους δημότες του Δήμου του κ. Καμπόσου εναντίον του δημάρχου τους, λέγοντας ότι η Περιφέρεια θα τους βοηθήσει προωθώντας έργα που χρειάζεται η περιοχή. Επιπλέον όμως ο κ. Νίκας επιχείρησε να στρέψει εναντίον του προέδρου της ΠΕΔ τους υπόλοιπους δημάρχους της Πελοποννήσου, υπονοώντας ότι συνεργαζόταν εις βάρος τους με τον πρώην περιφερειάρχη και μάλιστα σημείωσε ότι ο Πέτρος Τατούλης άφησε Δήμους χωρίς χρηματοδοτήσεις ενώ έδωσε τον Δημήτρη Καμπόσο 12 εκατ. ευρώ για να κάνει ανάπλαση της πλατείας του Άργους, το οποίο πάντως ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι το αγαπάει.

Επί της ουσίας, ο Δημήτρης Καμπόσος ζητά να κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων το δικό της έλεγχο στην “Πελοπόννησος Α.Ε.”. Όμως με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας και ο Παναγιώτης Νίκας καλεί την ΠΕΔ να κινηθεί μέσω της νομικής οδού για να κάνει τον έλεγχο. 

Ο κ. Καμπόσος είχε χθες ότι ο κ. Νίκας δεν έχει απαντήσει γιατί δεν επιτρέπει στην ΠΕΔ να κάνει το δικό της έλεγχο στην εταιρία και διερωτήθηκε αν θέλει να κρύψει κάτι. 

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι ο κ. Καμπόσος επί έξι χρόνια “έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του” στις αποφάσεις της Πελοπόννησος και επέμεινε ότι στους ελέγχους που έκανε η Περιφέρεια στην εταιρία βρέθηκαν “τέρατα και τερατάκια” σύμφωνα όχι με τη δική του κρίση, όπως είπε, αλλά της ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς, όπως την αποκάλεσε και των πορισμάτων των ορκωτών λογιστών. 

Η κόντρα έχει πάρει διαστάσεις και σε επίπεδο αναφοράς σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, καθώς ο κ. Καμπόσος είπε ότι ο κ. Νίκας είναι αχάριστος και στρέφεται ενάντια σε όποιον τον έχει ευεργετήσει, όχι μόνο ενάντια στον ίδιο, που είπε ότι τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Περιφέρειας αλλά και ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά ή τον Κώστα Βλάση. 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ήταν ντροπή για τον ίδιο η δήλωση στήριξης που έκανε υπέρ του ο Δημήτρης Καμπόσος στο δεύτερο γύρο και άφησε να εννοηθεί ότι τη νίκη την κέρδισε επειδή τον εμπιστεύτηκαν άλλοι πολιτικοί χώροι πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ότι πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Βλάσης τον στήριξαν, πρόσθεσε όμως ότι περιφερειάρχης είναι ο ίδιος, ενώ σημείωσε πως κανείς δεν του έχει ζητήσει τίποτα, ούτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Παναγιώτης Νίκας επιτέθηκε και στον Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι είναι σχεδόν 70 χρονών άνθρωπος και ασχολείται καθημερινά πως θα τον υβρίσει. Επιπλέον είπε ότι ο Πέτρος Τατούλης ήταν υβριστής του πρώην αρχηγού της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, σήμερα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και έμμεσα τον συνδύασε με τον Δημήτρη Καμπόσο, λέγοντας ότι οι υβριστές έχουν πάντα κοινά χαρακτηριστικά. 

Στ.Μ.