Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 08:22

Νέα ανακοίνωση του περιφερειάρχη: Σε δέκα μέρες ξεκινά το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων

Σε δέκα μέρες, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ξεκινά το έργο για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Και στο παρελθόν έχει κάνει ο περιφερειάρχης ανάλογες ανακοινώσεις, όμως η έναρξη για την κεντρική διαχείριση δεν έγινε. Πάντως ο κ. Νίκας δήλωσε ότι σε θεσμικό επίπεδο δεν υπάρχει πια κάποιο εμπόδιο, ενώ ανέφερε ότι μπορεί πια να ξεκινήσει η διαδικασία επειδή δόθηκε η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή, με τις αρμοδιότητες που τις δόθηκαν από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, να προωθήσει το θέμα, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή δεν υπάρχει πλειοψηφία...

“Το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει την Περιφέρειά μας για δεκαετίες -και είναι γνωστή η κατάσταση, ιδιαίτερα και σε περιοχές τουριστικές- φθάνει στο τέλος του” είπε ο κ. Νίκας. Συνέχισε σημειώνοντας ότι “η εκτίμηση είναι ότι σε 10 μέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλήρως η απαιτούμενη θεσμική διαδικασία”.

Ο κ. Νίκας είπε ότι “η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής. Με ένα Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο, λόγω της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική, είναι κατανοητό ότι ακόμα θα βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν”. 

Ακόμη ο περιφερειάρχης κ. Νίκας δήλωσε, αναφερόμενος στις χωματερές που έχουν αποκατασταθεί αλλά κάποιες εξακολουθούν να λειτουργούν: “Το πρόβλημα με τις χωματερές, δυστυχώς εξακολουθεί. Αποκαταστάθηκαν, υποτίθεται, κάποιες, αλλά στη συνέχεια δέχονταν και πάλι σκουπίδια -αλήθεια, όμως, πού να τα πάνε και οι δήμαρχοι; Πρόσφατα κλήθηκα από τον εισαγγελέα για την περιοχή της Πύλου, κληρονομώ καταστάσεις που πράγματι είναι εφιαλτικές για τις περιοχές που τις υφίστανται”.