Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 16:00

Για το σχεδιασμό εγκατάστασης εκατοντάδων ανεμογεννητριών στο Λύκαιο όρος ζητά ενημέρωση η Λαϊκή Συσπείρωση

Νέδα! Νέδα!

Το Λύκαιο όρος, το οποίο βρίσκεται στην Αρκαδία και σε τμήμα του πρώην Δήμου Είρας Μεσσηνίας πρόκειται να γεμίσει ανεμογεννήτριες, μαζί με το Μαίναλο, προειδοποιεί η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου και ζητά ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το Λύκαιο όρος έχει πολύ μεγάλη αρχαιολογική σημασία. Σύμφωνα δε με πτυχή της μυθολογίας, στο Λύκαιο γεννήθηκε ο Δίας και επειδή η Ρέα δεν έβρισκε νερό να τον λούσει, χτύπησε με ένα κλαρί στο χώμα και άρχισε να αναβλύζει νερό, ενώ το ποτάμι που ξεκίνησε να ρέει είναι η Νέδα. Η Νέδα με την Αγνώ και τη Θεισόα έλουσαν στο ποτάμι τον Δία που ήταν μωρό …

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελάρης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλη Σκαντζό, τονίζουν σχετικά: “Πριν ένα μήνα έγιναν αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για εγκατάσταση δύο τεράστιων αιολικών βιομηχανικών συγκροτημάτων, ένα στο νότιο και ένα στο βόρειο Μαίναλο συνολικής ισχύος πάνω από 800 MW δηλαδή μιλάμε για εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο και στο Λύκαιο Όρος.

Ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ να μπεί πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, να παρθεί απόφαση εναντίωσης σε αυτό το έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος του Μαινάλου και του Λυκείου Όρους”.