Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 15:19

Βαριές κατηγορίες από τις παρατάξεις Τατούλη και Πετράκου για την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου

Για πολιτική “απάτη” κατηγορεί την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, ενώ η παράταξη του Θανάση Πετράκου τονίζει ότι υπάρχει μέγα θέμα αξιοπιστίας και ειλικρίνειας. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τις δύο παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι για το θέμα της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο της Αρκαδίας, η περιφερειακή αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση όχι μόνο απέκρυψε ότι έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και ότι ενώ δήλωσε πως έχει αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη για να μην ληφθεί απόφαση τέτοιο έγγραφο δεν φαίνεται να έχει αποσταλεί…

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για να τεθεί θέμα παράβασης καθήκοντος και να κατατεθεί πρόταση μομφής στους υπευθύνους. 

Η παράταξη του Θανάση Πετράκου επίσης καλεί τις παρατάξεις να επιβάλουν τη συζήτηση του θέματος ως πρώτου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αποδοθεί “πολιτική μομφή” στην περιφερειακή αρχή για “αναξιοπιστία”.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης” σημειώνει: “Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής απάτης, ο κ.Νίκας με «συνενόχους» τον κ.Σκαντζό και τον κ.Λαμπρόπουλο, είναι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του «εγκλήματος» στην Τ.Κ.  Αθήναιου στην Αρκαδία, σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών.

Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας – Ιονίου στις 4.6.2021, αποδείχθηκε το χρονικό της συγκεκριμένης πολιτικής απάτης αλλά και οι πρωταγωνιστές της.

Όλες οι απαντήσεις που έδωσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7.6.2021 σε ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, ο κ.Νίκας , o κ. Σκαντζός και o κ. Λαμπρόπουλος ήταν απολύτως ψευδείς. 

Η παράταξη μας, έχοντας αντιληφθεί πλήρως την υποκρισία και τα ψεύδη που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζήτησαν από τον κ.Πρόεδρο να ενημερώσει το Σώμα με το έγγραφο που δήθεν είχε αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να μη λάβει απόφαση πριν τη λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ.Νίκας και ο κ.Σκαντζός περιορίστηκαν σε ειρωνείες και ύβρεις απέναντι στα μέλη της παράταξης μας και φυσικά ουδέποτε παρουσίασαν το έγγραφο που ήταν υποχρεωμένοι να αποστείλουν και ποτέ δεν απέστειλαν.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26.5.2021,  ζητούσαμε επίμονα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ήταν εντός της Ημερήσιας Διάταξης αλλά ο κ.Σκαντζός  διέκοψε τη συνεδρίαση(!) προκειμένου να υλοποιηθεί η πολιτική σκευωρία!

Καλούμε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, μετά από αυτή την αποκάλυψη της πολιτικής απάτης, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες, απαιτώντας άμεση έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να ακολουθηθούν εκ του Νόμου οι προβλεπόμενες διαδικασίες περί παράβασης καθήκοντος και κατάθεσης προτάσεως μομφής στους θεσμικά υπεύθυνους εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής”.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ-ΔΡΟΥΓΚΑ

Στη δική της παρέμβαση, με τίτλο “Πολιτική μομφή στην περιφερειακή αρχή για αναξιοπιστία”, η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα, σημειώνει: “Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, απευθύνουμε ανοιχτή πρόταση προς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου να επιβάλουμε και να προτάξουμε την ένταξη του θέματος «Πολιτική Μομφή στην Περιφερειακή Αρχή για αναξιοπιστία» καθ’ ότι η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας όπως και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέκρυψαν από το ΠεΣυΠ ότι είχε ήδη εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η κατασκευή του εργοστασίου της εταιρείας  FARGECO Ελλάς ΕΠΕ στο Αθήναιο  Αρκαδίας.

Το θέμα αυτό δημιουργεί μέγα θέμα αξιοπιστίας και ειλικρίνειας για την Περιφερειακή Αρχή α) διότι έφερε προς συζήτηση την ΜΠΕ του εν λόγω έργου ενώ είχε προ πολλού λήξη ο χρόνος προθεσμίας και β) στις επανειλημμένες ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων αν είχε ζητήσει να μην προχωρήσει η έγκριση απ’ την αποκεντρωμένη διοίκηση πριν την απόφαση του ΠεΣυΠ, διαβεβαίωσαν και ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ και η Περιφερειακή Αρχή ότι έχει σταλεί επιστολή και έχει υπάρξει συνεννόηση με την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουμε κοινή πρόταση στη προσεχή συνεδρίαση του ΠεΣυΠ και να ψηφίσουμε την πρόταξη του ανωτέρω θέματος”.