Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 23:57

Πρώτη προτεραιότητα το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα ήδη γνωστά επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη. Ότι δηλαδή ο δρόμος Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη έχει την πρώτη προτεραιότητα μεταξύ των οδικών έργων της Πελοποννήσου και ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος για την ανάδειξη του αναδόχου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Για το αεροδρόμιο Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε στάδιο ολοκλήρωσης η μελέτη για την αξιοποίησή του…

“Το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ως προς το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου” σημείωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Εκτιμώ ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει”.

Για το αεροδρόμιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται “στα τελευταία στάδια της σχετικής μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Αεροδρόμιο το οποίο απολύτως δικαιολογημένα φέρει το όνομα του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Έτσι ώστε και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να περάσει, σε μία νέα εποχή”.

Μιλώντας γενικότερα ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο αλλά ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας. Και οι επενδύσεις οι μεγάλες οι οποίες γίνονται σε αυτή την περιοχή αποδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με διασύνδεση του τριτογενούς τομέα, του τουρισμού μας, με τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά μας προϊόντα.

Είναι το μοντέλο στο οποίο θέλουμε να οδηγήσουμε ολόκληρη τη χώρα. Και το κράτος θα κάνει αυτό που του αναλογεί ως προς την ολοκλήρωση των κρίσιμων υποδομών εθνικού μεγέθους. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η Περιφέρεια”.