Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 11:11

Νίκας προς παράταξη Τατούλη: “Καρκίνωμα λαϊκισμού”, εμείς δεν είμαστε “πανηγυριτζήδες”

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Σημειώνοντας ότι δεν υβρίζει αλλά κάνει “πολιτική αντιπαράθεση με αξιοπρέπεια”, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη ως “πανηγυριτζήδες” και ως “καρκίνωμα λαϊκισμού”, τονίζοντας επίσης ότι με τον τρόπο που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε τα χρήματα “κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια”...

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε πως δεν εννοεί ότι κλάπηκαν χρήματα αλλά ότι διατέθηκαν “για ευνοϊκή κριτική από τον Τύπο”. Από την πλευρά της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, η Ντίνα Νικολάκου, την οποία ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει ως “συναρχηγό”, ανήγγειλε ότι συγκεντρώνονται υπογραφές περιφερειακών συμβούλων προκειμένου σε επόμενη συνεδρίαση να έρθει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης από τη σημερινή περιφερειακή αρχή. 

Αφορμή για το νέο επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο επερώτηση που ανέπτυξε η Ντίνα Νικολάκου σχετικά με δράσεις εκδηλώσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. 

“Εμείς δεν είμαστε πανηγυριτζήδες” είπε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και τόνισε ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή έχει αφήσει απλήρωτους “φτωχούς ανθρώπους” που εργάστηκαν σε πανηγύρια που έστησαν στην Αργολίδα και την Αρκαδία. 

Είπε επίσης ο περιφερειάρχης ότι το Iron Man κόστισε 200.000 ευρώ όμως ο ανάδοχος πήγε στην Περιφέρεια τιμολόγια ύψους 120.000 ευρώ και τα υπόλοιπα άφησε να εννοηθεί ότι διατέθηκαν σε μέσα ενημέρωσης, μιλώντας για “καρκίνωμα λαϊκισμού για απόκτηση φίλων” και τονίζοντας “η ιστορία με τα πανηγύρια έχει τελειώσει. Κάνουμε προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση”. 

Η Ντίνα Νικολάκου από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη μεταξύ άλλων απάντησε ότι “δεν έχω φάει με κανένα χρυσό κουτάλι”και ζήτησε “ονοματεπώνυμα” από τον περιφερειάρχη για το ποιοι το έχουν κάνει αυτό. Μίλησε για πληθώρα ύβρεων του περιφερειάρχη μέσα σε μια ολιγόλεπτη και πυκνή τοποθέτηση και υποστήριξε ότι η διαχείριση δημόσιου χρήματος από την περιφερειάρχη αρχή “έχει πολλά ζητήματα”. Τέλος τόνισε ότι η περιφερειάρχη αρχή θα πρέπει να καταλάβει ότι δύο χρόνια μετά την έναρξη της θητείας της είναι αυτή που θα ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Στ.Μ.