Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 07:23

Αθωωτική απόφαση για τον Π. Τατούλη για τη χωματερή στην Πύλο: Δέχτηκα βρώμικο πόλεμο και ανοίκεια επίθεση

Την αθώωσή του από το δικαστήριο της Καλαμάτας, για υπόθεση που αφορούσε την αποκατάσταση χωματερής στην Πύλο, ανακοίνωσε ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ενώ σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι το 2011 παρέλαβε την πιο βρώμικη Περιφέρεια στην Ευρώπη αλλά κατά τη θητεία του προώθησε το σχεδιασμό και τα έργα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ο Πέτρος Τατούλης σημειώνει ότι δέχτηκε βρώμικο πόλεμο και ανοίκεια επίθεση σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι κάποιοι ήθελαν να συνεχιστεί η “μαύρη μαφία” των σκουπιδιών, ενώ ισχυρίζεται ότι βασικός υπεύθυνος της “ασύδοτης κατάστασης” ήταν ο σημερινός περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας…

Σε σχετική γραπτή δήλωση του Πέτρου Τατούλη σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: “Ακόμα μια αθωωτική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τον πρ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκρινε αθώο τον Πέτρο Τατούλη για περίπτωση που αφορούσε το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πρ.Περιφερειάρχης δήλωσε: « Ως Περιφερειάρχης το 2011, παρέλαβα την Πελοπόννησο ως την πιο «βρώμικη» Περιφέρεια της Ευρώπης. Μια Περιφέρεια χωρίς Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), χωρίς την οποιαδήποτε νόμιμη προσωρινή ή ολοκληρωμένη διαχείριση, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε μελέτες και μεταφορές σκουπιδιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σκουπίδια της Καλαμάτας βρέθηκαν στο δάσος της Φολόης δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία.

Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια εγώ και οι συνεργάτες μου, ξεπερνώντας πολύ δύσκολα προβλήματα διοικητικά και τεχνικά για τη δημοπράτηση δύο έργων που αφορούσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκούς πόρους που ξεπερνούν τα 150.000.000€, το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ και το έργο της αποκατάστασης των 76 χωματερών.

Νιώθω πραγματικά υπερήφανος και ικανοποιημένος, γιατί τα έργα αυτά αλλάζουν τα δεδομένα στην αειφορία της Πελοποννήσου και δημιουργούν νέες ευκαιρίες. Στην προσπάθεια μου αυτή, δέχτηκα βρώμικο πόλεμο και ανοίκεια επίθεση από τους πολιτικούς μου αντιπάλους και όχι μόνο.

Κάποιοι ήθελαν να συνεχιστεί η «μαύρη μαφία» των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο.

Χρειάστηκε να προσφύγω στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με πρόσφατη απόφαση του ανέτρεψε διφορούμενες προηγούμενες αποφάσεις και με απόλυτη σαφήνεια και νομική τεκμηρίωση έλυσε το ζήτημα των αρμοδιοτήτων, πίσω από το οποίο κρύβονταν όλοι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατούσε επί δεκαετίες στην Πελοπόννησο. 

Βασικός υπεύθυνος για αυτή την ασύδοτη κατάσταση είναι και ο νυν Περιφερειάρχης κ.Νίκας, ο οποίος επί σειρά ετών συμμετείχε σε αυτήν την χαοτική κατάσταση είτε ως Αντινομάρχης, είτε ως Δήμαρχος είτε ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου»”.