Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 21:32

Σάλος μετά το δημοσίευμα για τα έργα στους συγγενείς του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Πελοποννήσιοι τα όσα εκτυλίσσονται μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κατακυρώνει έργα στα παιδιά του και τον αδελφό του…

Ο περιφερειάρχης απαντώντας σε όσα του καταλόγισε η εφημερίδα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με φρασεολογία της μετεμφυλιακής περιόδου! Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καλώντας τον περιφερειάρχη να παραιτηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τους Πελοποννήσιους, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίζουν τον περιφερειάρχη και κάνουν λόγο για συκοφάντες.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ έχουν καταλήξει στις εταιρίες των συγγενών του περιφερειάρχη, του γιου του Παναγιώτη, της κόρης του Χρισταλένης και του αδελφού του Βασίλη. Πρόκειται για έργα που έχουν ανατεθεί είτε με διαγωνισμό είτε με απ’ ευθείας διαδικασία.
Γράφει η εφημερίδα ότι «η κατασκευαστική ΚΑΣΤΑΤ ιδρύθηκε το 1996 από τον κ. Βασίλη Τατούλη, αδελφό του πρώην υπουργού Πολιτισμού και σημερινό περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με μετοχικό κεφάλαιο 115 εκατ. δραχμές. Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η εκπόνηση μελετών πάσης φύσεως τεχνικών έργων, η ανάληψη δημοσίων έργων, η ανέγερση κτιρίων, καθώς και η εμπορία και διακίνηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων τεχνικών έργων. Το 2011, και ενώ ήταν περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης, σύμφωνα πάλι με το καταστατικό της εταιρείας, στο διοικητικό συμβούλιό της μπαίνει και η κόρη του, Χρισταλένη, οικονομολόγος, η οποία αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου της εταιρείας. Μετά το τέλος των σπουδών της στην ΑΣΟΕΕ απασχολήθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε να εκτελέσει το έργο της βελτίωσης του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη- Γερολιμένας, με κόστος 10.970.976 ευρώ. Το έργο είχε δημοπρατηθεί και η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ το κέρδισε προσφέροντας έκπτωση 12,01%. Την απόφαση που ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας και κατακύρωνε τον διαγωνισμό υπέγραψε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η ΚΑΣΤΑΤ ανέλαβε και το έργο κατασκευής του δρόμου Κουμπίδα-Λουλούδι, με προϋπολογισμό 5.300.000 ευρώ, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με την εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ Α.Ε. Η δεύτερη εταιρεία της οικογένειας είναι η Β. ΤΑΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., η οποία ανήκει στον αδελφό του.
Τον Ιούνιο του 2012 η εταιρεία παίρνει έργο προυπολογισμού 400.000 ευρώ για βελτίωση του δρόμου στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, με υπογραφή του κ. Τατούλη. Η ίδια εταιρεία, τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με το εργολαβικό συμφωνητικό που υπέγραψε πάλι ο κ. Τατούλης, πήρε το έργο της συντήρησης της εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το εργολαβικό συμφωνητικό, το οποίο και υπογράφει ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέθεσε στην εταιρεία του κ. Βασίλη Τατούλη το έργο. Μάλιστα για την ανάδοχο εταιρεία υπέγραψε ο κ. Χαράλαμπος Χουντής, ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος και στις άλλες δύο εταιρείες της οικογένειας. Το 2008 η οικογένεια Τατούλη προχωρά στην ίδρυση εταιρείας με την επωνυμία ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ασφαλτομιγμάτων για έργα οδοποιίας αλλά και την κατασκευή ασφαλτικών έργων, ιδιωτικών και δημόσιων.
Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, πρόεδρος της ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ είναι ο αδελφός του κ. Τατούλη, Βασίλης, ενώ μέλη η κόρη του Χρισταλένη και ο γιος του Παναγιώτης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ μπήκε σχεδόν αμέσως με την ίδρυσή της και στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ 2007-2013, απ' όπου πήρε και κρατική ενίσχυση 1.076.308 ευρώ.
Από το 2011 μέχρι και το 2012 η παραπάνω εταιρεία ανέλαβε έργα ασφαλτοδρομήσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με αναθέσεις που υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Οπως, για παράδειγμα, στις 30 Νοεμβρίου 2011, όπου η εν λόγω περιφέρεια ανέθεσε στην ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ την προμήθεια 465,11 τόνων ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου. Αλλά και στις 30 Μαΐου 2012, όπου υπογράφηκε σύμβαση 23.600 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας για προμήθεια 362,02 τόνων ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα επαρχιακού οδικού δικτύου. Και σε αυτή την περίπτωση υπέγραψαν ο κ. Τατούλης από την πλευρά της περιφέρειας και ο κ. Χουντής από την πλευρά της εταιρείας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
Η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ήταν η εξής: «Όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.
Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται "αναθέσεις έργων". Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι "απόλυτα διαφανείς διαδικασίες" που ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου  αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και τον δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.
Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν την χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βίο αερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα. Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια  αυτό-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσιπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.
Η "τρομοκρατία" του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει.
H οποία εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Με κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα απάντησαν στην τοποθέτηση του περιφερειάρχη ως εξής: «Ο κ. Τατούλης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στο μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και να δώσει εξηγήσεις αν οι εταιρείες που ανήκουν στον αδελφό του και στα παιδιά του έχουν πάρει έργα αξίας εκατομμυρίων και αν η εταιρεία «ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» συμφερόντων και αυτή της οικογένειας Τατουλη έχει αναλάβει έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις που έχει υπογράψει ο ίδιος επιτίθεται αναίτια και με χυδαιολογίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στους βουλευτές του και στον Πρόεδρό του.
Είναι φανερό ότι ο κ Τατούλης προσπαθεί με γελοίες και ανυπόστατες συκοφαντίες να αλλάξει την ατζέντα των προσωπικών του ευθυνών και των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους πολίτες  μέσα από την στρατηγική του αποπροσανατολισμού και της έντασης, συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, και αυτό βέβαια όχι τυχαία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελεί την εναλλακτική λύση για την ανατροπή της κλεπτοκρατίας η οποία έχει συμβάλει πάρα πολύ στη χρεωκοπία της χώρας και του λαού μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτού του είδους η βρώμικη προπαγάνδα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τατούλης ανήκει στους πολιτικούς εκείνους που στήριξαν και διαμόρφωσαν το σάπιο δικομματικό σύστημα  που χρεοκόπησε την χώρα μας, το σύστημα δηλαδή της διαπλοκής, της μίζας και των ημετέρων. Οι πολίτες, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του εκείνοι που έδωσαν στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αυτά τα στοιχεία. Εμείς ότι έχουμε να πούμε το λέμε καθαρά, το τεκμηριώνουμε και κυρίως το υπογράφουμε!
Ο πανικός του κ. Τατούλη θα πρέπει να απασχολήσει κυρίως τους συμβούλους του, και όλους αυτούς που τον στήριξαν και τον στηρίζουν.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απάντηση. Ο Πρόεδρος του Π. Σ., οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον κ . Τατούλη, συμφωνούν με το υβρεολόγιο του; Συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ξεκινήσει συμμοριτοπόλεμο στην Πελοπόννησο; Συμφωνούν με τη δημιουργία κλίματος που παραπέμπει στη δεκαετία του 1950; Καταδικάζουν αυτές τι πρακτικές και αυτή την συκοφαντική συμπεριφορά καθαρά και δημόσια;
Ο κ.  Τατούλης εάν του έχει απομείνει στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία και στοιχειώδης σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, και να έχει ζητήσει συγνώμη όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αλλά από τους πολίτες της Πελοποννήσου».

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ
Σε κοινή τους δήλωση οι αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επίσης στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζουν, προς υποστήριξη του περιφερειάρχη. Τη δήλωση υπογράφουν οι Γιώργος Δέδες, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Παναγιώτης Αλευράς, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ντία Τζανετέα, αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Τάσος Χειβιδόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ντίνα Νικολάκου, Θεματική αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Παπαφωτίου, Θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Πουλάς, Θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Πουλοκέφαλος Γιώργος, Πρόεδρος Περ. Συμβουλίου Πελοποννήσου. Η κοινή δήλωση έχει ως εξής: «Για μία ακόμα φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Παρακολουθούμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια να πληγεί ηθικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από συγκεκριμένους κύκλους που επενδύουν στην διάλυση των δυνάμεων της πλειοψηφικής παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου.
Η διασπορά αμφιβολιών για το έργο που παράγεται με συνέπεια στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ως ξεκάθαρο στόχο την αποσύνθεση των δυνάμεων που συγκροτούν την «Νέα Πελοπόννησο» και στηρίζουν το πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο σχέδιο του Πέτρου Τατούλη για την έξοδο της Πελοποννήσου από την κρίση και την φτώχεια.
Οι αποφάσεις μας για κρίσιμα προβλήματα που επί δεκαετίες κρατούν δέσμια της υπανάπτυξης την Πελοπόννησο, μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους με οργανωμένα συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά, τα οποία αντιστέκονται σε κάθε μεταρρύθμιση.
Μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις πλέον χυδαίες μορφές του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής.
Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο να κινδυνεύσει η ζωή όλων μας στα γνωστά επεισόδια που οργάνωσαν γνωστές πλέον πολιτικές δυνάμεις για το βιο-αέριο στην Τρίπολη.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μας τρομοκρατούν οι τυφλές επιθέσεις. Η πολιτική βία δεν έχει σχέση με τους Πελοποννήσιους και την καταγγέλουμε με κάθε τρόπο.
Διαχειριζόμαστε τις περιφερειακές υποθέσεις με απόλυτη διαφάνεια και με τις πλέον σκληρές διαδικασίες ελέγχου.
Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι με μικροπολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια θα ανακόψουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες.
Όσοι θεωρούν ότι με προσωπικές επιθέσεις στον Πέτρο Τατούλη θα καταφέρουν να σταματήσουν τον διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο έχουν κάνει τραγικό λάθος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγει νέους δρόμους στην χώρα και το ολοκληρωμένο σχέδιο Τατούλη πλέον αρχίζει να υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, ως το μόνο αξιόπιστο για την έξοδο από την κρίση.
Στηρίζουμε τον Περιφερειάρχη με γνώση και ευθύνη της θέσης μας αυτής και καλούμε τους Πελοποννήσιους να στηρίξουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Πελοπόννησο.
Η Πελοπόννησος αλλάζει κάθε μέρα.
Καταγγέλλουμε τους συκοφάντες οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου τηρείται στο ακέραιο η νομιμότητα όσο αφορά τα έργα (ουδεμία ανάθεση έργου έχει γίνει στην περιφέρεια και για όλα τα έργα τηρείται διαγωνιστική διαδικασία) παραποιούν εν γνώση τους και σκόπιμα την αλήθεια. Παραπλανούν τους πολίτες αναφέροντας ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναθέτει έργα και μάλιστα σε ημέτερους".