Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 02:03

Επισπεύδεται και επεκτείνεται μέχρι μετά τη Βέργα ο περιμετρικός της Καλαμάτας!

Επισπεύδεται και επεκτείνεται μέχρι μετά τη Βέργα ο περιμετρικός της Καλαμάτας!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
Εκπληκτικά τα νέα για την περιμετρική οδό της Καλαμάτας. Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μετακίνηση του κόμβου του Νέδοντα αποσύρθηκε, το σπουδαιότερο όμως είναι ότι στο πλαίσιο του έργου εντάχθηκε και η παράκαμψη της Βέργας…

Με την απόσυρση της προσφυγής που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την μετακίνηση του κόμβου της περιμετρικής οδού από το Νέδοντα στον Άγιο Φανούριο, το έργο αυτό θα επισπευσθεί. Σημειώνεται ότι την προσφυγή είχε καταθέσει ο Γιώργος Μπένος, για το γεγονός ότι η απόφαση μετακίνησης του κόμβου είναι παράνομη, δεδομένου ότι το υφιστάμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τον τοποθετηθεί στο Νέδοντα και όχι στον Άγιο Φανούριο. Οι λόγοι που ώθησαν τον Γιώργο Μπένο να αποσύρει την προσφυγή του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο. Ενδεχομένως ευαισθητοποιήθηκε από τις αλλεπάλληλες αναφορές  του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και του στενού του φίλου και διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, ότι συμφέρει  να γίνει το έργο το ταχύτερο. Ίσως ο κ. Μπένος να σκέφθηκε και την  κατασκευαστική εταιρία που και εκείνη βιάζεται να τελειώσει το έργο…
Και ένας από τους λόγους που βιάζεται τόσο η εταιρία είναι επειδή πρέπει να συνεχίσει μετά τις εργασίες και στη Βέργα, γιατί, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, στον περιμετρικό εντάχθηκε και η παράκαμψη της δημοτικής κοινότητας.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο περιμετρικός δεν θα σταματήσει τελικά στα Γιαννιτσάνικα, στο ύψος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, αλλά το έργο θα συνεχιστεί μέχρι τα «Χρυσαφικά», μετά τη Βέργα, στα όρια με το Δήμο Δυτικής Μάνης. Αυτό το πρόσθετο κομμάτι, το οποίο έχει τεράστια σημασία γιατί ο υπάρχον δρόμος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, είναι ουσιαστικά «δώρο» στην περιοχή, από την  τρικομματική κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έζησε τα μαθηματικά του χρόνια στην Καλαμάτα και του άρεσε παρά πολύ όταν πήγαινε εκδρομή στη Βέργα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να μπει και το συγκεκριμένο τμήμα στη σύμβαση παραχώρησης.
Η παράκαμψη της Βέργας, παρ’ ότι πρόκειται για έργο εξαιρετικά σημαντικό, έχει μείνει εδώ και χρόνια στα αζήτητα του Δήμου Καλαμάτας, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Κάτοικοι της Βέργας ωστόσο -όπως ο Γιώργος Κυριακόπουλος που μένει εκεί τους μισούς μήνες του χρόνου- που έχουν μακρόχρονες και στενές σχέσεις με τον Φώτη Κουβέλη, του έθεσαν το θέμα και έτσι εκείνος μίλησε στον πρωθυπουργό, που αμέσως συμφώνησε και έδωσε εντολή στον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να ενταχθεί άμεσα το τμήμα στη σύμβαση.
Αυτά είναι τα καλά, αποκλειστικά αλλά πρωταπριλιάτικα νέα μας…
Στ.Μ.