Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 20:30

Θ. Πετράκος: Για να κρύψουν το "κούρεμα" διοργάνωσαν φιέστα

Θ. Πετράκος: Για να κρύψουν το "κούρεμα" διοργάνωσαν φιέστα

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
«Με τη φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του φυσικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού, που είναι το κομμάτι Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό…

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης επισκέφθηκαν την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό.
Σε γραπτή του δήλωση για την επίσκεψη ο Θανάσης Πετράκος σημειώνει: «Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μαζί με τους εκπροσώπους των συνιστωσών του, κυρίους  Βενιζέλο και Τσούκαλη διοργάνωσαν φιέστα σήμερα στο δρόμο Κορίνθου – Πάτρας επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στους πολίτες ότι μπαίνει η χώρα στην ανάπτυξη.
Με την φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του φυσικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού που είναι το κομμάτι Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα. Ο κ. Σαμαράς έχει χρόνο για φιέστες, δεν είχε όμως χρόνο εδώ και 5 μήνες να συναντηθεί με τους Βουλευτές, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου όπως ζητούσαμε για να του θέσουμε το θέμα και να απαιτήσουμε να μην περικοπεί και παραπεμφθεί στις καλένδες το κομμάτι Πάτρα –Πύργος - Τσακώνα.
Μείζον θέμα επί πλέον όμως δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας των συντακτών ότι «με δανεικούς εργάτες αλλά και μηχανήματα στήνεται η σημερινή φιέστα». Όπως καταγγέλλει ο απολυμένος Πρόεδρος του σωματείου «Γαλαρία» των εργαζομένων στην «Ολυμπία Οδό» κ. Θόδωρος Τσελεπής «οι εργάτες θα μεταφερθούν από τα εργοτάξια της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και τα μηχανήματα από το λιμάνι της Πάτρας» αφού όπως στη συνέχεια τονίζει «δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις γιατί δεν ισχύουν οι συμβάσεις του 2007 και αυτές θα γίνουν μετά από την κύρωση από την Βουλή της νέας συμφωνίας».
Δυστυχώς για την τρικομματική κυβέρνηση τα «παραμύθια της» ότι οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν στις 25 Απρίλη αποκαλύπτονται. Δεν μπορεί να ξεγελάσει τον λαό με «παραμύθια και ψέματα».
Για μια ακόμη φορά απαιτούμε να γίνει όλος ο δρόμος Κόρινθος – Πύργος - Τσακώνα και να γίνει τώρα».