Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 01:25

"Χειραγωγεί τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων" δηλώνει για τον Π. Τατούλη ο Θ. Πετράκος

"Χειραγωγεί τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων" δηλώνει για τον Π. Τατούλη ο Θ. Πετράκος

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΖΑΝΕ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, για χειραγώγηση των διαδικασιών ανάθεσης των  έργων, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ανάδοχο του οδικού έργο Τζάνε-Καλαμάκι…

Ο Θανάσης Πετράκος καλεί τον Πέτρο Τατούλη να μην επιμείνει στη μέχρι σήμερα τακτική του και να αφήσει να προχωρήσει το έργο Τζάνε-Καλαμάκι και γενικά το τμήμα Ριζόμυλου-Κορώνης, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Πυλίας δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις.
«Η απόφαση αυτή του Συμβούλιου της Επικρατείας, που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας που είχε δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση  για το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι και η οποία είχε απορριφθεί από την Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οδηγώντας το έργο στην 3η κατά σειρά μειοδότρια (14,22 % ακριβότερη), αποτελεί ένα ακόμη κόλαφο για το κ. Τατούλη και συνολικά την ηγεσία της Περιφερείας», σημειώνει ο Θανάσης Πετράκος και συνεχίζει: «Η απόφαση αυτή του ΣΤΕ αποτελεί ένα ακόμα ράπισμα στις υπηρεσίες του κ. Τατούλη και τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Περιφέρειας.
Η απόφαση αυτή του ΣΤΕ επιβεβαιώνει για άλλη μια φόρα, όσον αφορά στις αναθέσεις των έργων στην Περιφέρεια, τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά πόσο διαφυλάττεται το δημόσιο συμφέρον από τις αποφάσεις των οργάνων του κ. Τατούλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο αποκλεισμός της αιτούσας (της "Γ. Πετρής ΑΤΕ") με την αιτιολογία αυτή πιθανολογείται σοβαρώς ότι δεν είναι νόμιμος».
Ο κ. Τατουλης δεν έχει πλέον δικαιολογίες, οφείλει άμεσα να σταματήσει να χειραγωγεί τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων και να προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου Τζάνε-Καλαμάκι και συνολικά όλου του τμήματος Ριζόμυλος-Κορώνη. Οι πολίτες την Ανατολικής Πυλίας απαιτούν την υλοποίηση του σημαντικού και πολύπαθου αυτού δρόμου, ο οποίος είναι αναγκαίος για την ανάπτυξη της περιοχής. Κάθε καθυστέρηση από εδώ και πέρα υποδηλώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο κ. Τατούλης δεν θέλει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο».