Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 16:52

Η ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου για την υπόθεση της ΕΡΤ

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ"
Τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Δημοκρατική Αριστερά για την υπόθεση της ΕΡΤ, περιγράφει ανακοίνωση του Γραφείου Πελοποννήσου του κόμματος, που ισχυρίζεται ότι «για εμάς η δημόσια τηλεόραση είναι θέμα δημοκρατίας»…

Το Γραφείο Πελοποννήσου της ΔΗΜΑΡ σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την πραξικοματική απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ, μια απόφαση που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και βρίσκει αντίθετη όλη την Ελληνική κοινωνία.
Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση.
Η ΔΗΜΑΡ καταθέτει  πρόταση νόμου στη βουλή, σύμφωνα με την οποία καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ, για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή. Είμαστε ριζικά αντίθετοι  στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού  περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Για εμάς η δημόσια τηλεόραση είναι θέμα δημοκρατίας.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Καλαμάτας και Τρίπολης και ζητάμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου να καταδικάσουν αυτή την απόφαση και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους των ΕΡΑ».