Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 18:51

Και στον αντιπεριφερειάρχη ο Μ. Μάκαρης για τις ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π.ΑΛΕΥΡΑΣ
Συνεχίζεται η πρωτοβουλία των νοσοκομειακών γιατρών του Νομού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μανώλης Μάκαρης επισκέφθηκε σήμερα τον, Παναγιώτη Αλευρά…

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, για όλα τα θέματα υγείας, τόσο για τις υποδομές όσο και για τις ελλείψεις προσωπικού. Από την πλευρά του ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε κυρίως στα έργα υποδομής που η Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, ενώ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας τόνισε ότι «παρά τις ελλείψεις προσωπικού, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ακόμη και σε δύσκολα περιστατικά και δεν χρειάζεται να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας».
Ειδικότερα, ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου, Μεσσήνης και Αγίου Νικολάκου και την κατασκευή Περιφερειακών Ιατρείων στη Μεθώνη και το Βλαχόπουλο.
Σημείωσε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης ότι σε λίγες ημέρες εντάσσεται η αναδιάρθρωση του ισόγειου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.260.000 ευρώ. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, είπε ο κ. Αλευράς, είναι ότι το Νοσοκομείο πρέπει ν’ αναβαθμιστεί γιατί παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε μια ευρύτερη περιοχή από Ανδρίτσαινα-Ζαχάρω μέχρι Πύλο.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης πρέπει το κράτος υγείας και πρόνοιας να μένει ανεπηρέαστο γιατί οι ασθενείς στα νοσοκομεία αυξάνονται, τόσο στα τακτικά ιατρεία όσο και στα επείγοντα περιστατικά, λόγω του ότι πολλά νοικοκυριά δύσκολα τα καταφέρνουν οικονομικά.