Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 16:16

Αναφορές Παναγιώτη Αλευρά για τη Ντίνα Νικολάκου και το Δήμο Οιχαλίας

Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης και Παναγιώτης Αλευράς Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης και Παναγιώτης Αλευράς

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Δεν έδειξε να έχει ενθουσιαστεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με την λειτουργία γραφείου της θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Ντίνας Νικολάκου, στο Διοικητήριο, στο οποίο θα έρχεται και η ίδια δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης είπε ότι του έχει προταθεί να ηγηθεί δημοτικού σχήματος και να είναι υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας…

Αρχικά ο Παναγιώτης Αλευράς δήλωσε ότι «δεν το ξέρω», όταν ζητήθηκε από δημοσιογράφους η άποψή του για τις δύο ημέρες της εβδομάδας που η Ντίνα Νικολάκου θα ασκεί τα καθήκοντά της σε γραφείο στο Διοικητήριο της Καλαμάτας. Στη συνέχεια όμως σημείωσε: «Ο κάθε θεματικός αντιπεριφερειάρχης έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε όλους τους Νομούς και να ασχολείται με τα θέματα των αρμοδιοτήτων του. Εγώ ξέρω –και το τονίζω ιδιαίτερα- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελεί ένα σημαντικό πρόγραμμα και πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητα».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει πράγματι καλή συνεργασία ο Παναγιώτης Αλευράς είπε: «Εφόσον ο κάθε αντιπεριφερειάρχης περιορίζεται στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του –και αυτό γίνεται μέχρι τώρα- η συνεργασία είναι άψογη».
Σε ό,τι αφορά τη φημολογία που τον θέλει να ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος Οιχαλίας, ο Παναγιώτης Αλευράς σχολίασε: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε να επιτελέσουμε τεράστιο έργο και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει σε ανάπτυξη σημαντικά έργα. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι όσο μπορώ με την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, με τη βελτίωση του οδικού δικτύου,  με την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Το θέμα των εκλογών είναι πολύ μακριά και δεν με έχει απασχολήσει καθόλου».
Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και ρώτησαν εάν κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας του έχουν προτείνει να ηγηθεί δημοτικού σχήματος, οπότε ο κ. Αλευράς πρόσθεσε: «Αρκετοί άνθρωποι από την περιοχή ανησυχούν και έχουν αγωνία για τον τόπο και κάποιοι ενεργοί πολίτες μου έχουν κάνει προτάσεις να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Τις προτάσεις αυτές ούτε καν τις εξετάζω. Θέλω να επιτελέσω σωστά και ακέραια το ρόλο που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες».
Στ.Μ.