Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 17:38

Πλέγματα για τα βράχια που πέφτουν στους δρόμους στον Ταΰγετο και στο Γαρδίκι

ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ
Στη Μεσσηνία ήρθε πάλι σήμερα ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, που υπέγραψε τις συμβάσεις για τρία σημαντικά έργα. Την…

…αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων κατά μήκος της εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης, επίσης την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο δρόμο Πολιανής-Γαρδικίου και την κατασκευή καινούργιας γέφυρας στο Νεοχώρι του Μελιγαλά…
Ο περιφερειάρχης με την ευκαιρία έκανε δηλώσεις κατά τις οποίες απαρίθμησε σειρά άλλων έργων που εκτελεί ή έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια, υποστηρίζοντας ότι με αυτά βελτιώνονται οι υποδομές της Μεσσηνίας, θα τονωθεί η οικονομία της περιοχής και θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων.
Ο προϋπολογισμός του έργου στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, στο πλαίσιο του οποίου θα τοποθετηθούν πλέγματα για να συγκρατούνται οι βράχοι που πέφτουν στο οδόστρωμα, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρία Naquatec, που προσέφερε έκπτωση ύψους 55%. Και για το ανάλογο έργο στο δρόμο Πολιανής-Γαρδικίου ανάδοχος είναι η Naquatec, όπου επίσης ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ενώ η έκπτωση που προσφέρθηκε είναι 60%!
Ο προϋπολογισμός της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Μελιγαλά είναι 1.400.000 ευρώ. Πρόκειται για καινούργια γέφυρα που θα γίνει σε απόσταση 120 μέτρων από την υφιστάμενη, τμήμα της οποίας αποτελεί σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο. Ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εταιρία της Αγγελικής Μπαρούνη, που προσέφερε έκπτωση 38%.
Στ.Μ.