Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 16:24

Στο ΥΠΕΚΑ παραπέμπει η Περιφέρεια για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΑΛΕΥΡΑ
Δεν ξέρει τίποτα, δεν είδε τίποτα η Περιφέρεια, παρότι στο Δήμο Οιχαλίας και ιδιαίτερα στην Καλλιρρόη βράζει ο τόπος μετά τις πληροφορίες ότι εκεί πρόκειται να λειτουργήσει εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων…

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος εμφανίζεται και ως πιθανός υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, έριξε σήμερα το μπαλάκι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία δουλειά με τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων διαχείρισης.
Πάντως ο Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε ότι εφόσον υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις. «Οι άνθρωποι είναι στα κάγκελα», είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς τη διαδικασία, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ με τις προτάσεις για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων θα τεθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε δημόσια διαβούλευση. Ο κ. Αλευράς διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια προφανώς θα εκφράσει τις απόψεις της στη φάση της διαβούλευσης, επέμεινε όμως ότι η αρμοδιότητα χωροθέτησης ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, την ΤΕΡΝΑ και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.
Κατά τα άλλα ο Παναγιώτης Αλευράς υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι πιο γρήγορα από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας ολοκλήρωσε το διαγωνισμό και πλέον μπαίνει σε τροχιά οριστικής αντιμετώπισης ενός τεράστιου προβλήματος που αμαύρωνε την εικόνα της περιοχής. Μίλησε χαρακτηριστικά για στοίχημα που το κέρδισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ, τέλος, ζήτησε «καλοπροαίρετη κριτική και να επικρατήσει η λογική».
Στ.Μ.