Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 21:32

Υπερασπίζεται τον Ευστάθιο για τις αναφορές Μιχαλολιάκου ο Τατούλης

ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, ο οποίος κατάγεται από τη Βαλύρα και σύμφωνα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο έχει στηρίξει τη Χρυσή Αυγή, υπερασπίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης…

Είπε ο περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Αποτελεί προσωπική μου άποψη ότι τα χέρια που απλώθηκαν από γνωστά κέντρα κατά του Ιεράρχη και τον έθεσαν στο στόχαστρο είναι κοντά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το μεγάλο κοινωνικό έργο ενός σημαντικού Εκκλησιαστικού Ιεράρχη με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τον τόπο του. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη πράο, νηφάλιο, με κοινωνικές ευαισθησίες και κυρίως με τεράστιο καινοτόμο κοινωφελές και πνευματικό έργο».
Σύμφωνα με βίντεο που απέκτησαν οι δικαστικές αρχές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δηλώνει για τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης: «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκ...ρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός... Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων... Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε... Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».
Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Ευστάθιος διέψευσε τις αναφορές του Νίκου Μιχαλολιάκου, υπογραμμίζοντας αφενός ότι δεν γνωρίζει τον ίδιο και κανέναν άλλον από τη Χρυσή Αυγή και αφετέρου ότι η Μητρόπολη του δεν έχει καμία σχέση με το Γηροκομείο.