Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 19:54

Παναγιώτης Νίκας και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης απέναντι στον Πέτρο Τατούλη

Παναγιώτης Νίκας και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης απέναντι στον Πέτρο Τατούλη

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Θα περίμενε κανείς ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα σταμάταγε να εξαπολύει τα βέλη του κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας να τον στηρίξουν στις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον πρωθυπουργό και το μέλλον της κυβέρνησής του…

Όμως ο δήμαρχος Καλαμάτας χτυπάει χωρίς έλεος, όπως έκανε χθες και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης.
Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του Παναγιώτη Νίκα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δεν κατονόμασε τον περιφερειάρχη ήταν όμως προφανέστατο σε ποιον αναφερόταν.
Κατά τη συζήτηση θέματος για την πληρωμένη προβολή του Δήμου Καλαμάτας σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι πρόκειται για μια έμμεση προβολή του ίδιου εν όψει των εκλογών. Ο δήμαρχος στην απάντησή του τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σαφέστατα στον Πέτρο Τατούλη: «Κρούετε ανοιχτές θύρες. Εγώ προσέχω σε αντίθεση µε κάποιους άλλους οι οποίοι ξοδεύουν εκατομμύρια αγαπητέ συνάδελφε και είναι αυτό γνωστό για διάφορα, για πολλά και διάφορα για τα οποία γελάει το πανελλήνιο. Γι’ αυτά όλα φυλάγοµαι και είµαι πολύ προσεκτικός. ∆εν θα κάνουµε εκείνα τα οποία κατηγορούµε και για εκείνα για τα οποία γελάει ο κόσµος».
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας επέμεινε και μίλησε για αποκλεισμό των μειοψηφιών κατά την προβολή στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας και τότε ο δήμαρχος αναφέρθηκε και πάλι εμμέσως στον Πέτρο Τατούλη και το πώς συμπεριφέρεται στις μειοψηφίες, σημειώνοντας: «Ποτέ δεν έχουµε παρεκτραπεί ούτε λεκτικά ούτε περισσότερο µε πράξεις, ποτέ. Ιδιαίτερα εγώ, αν µπορείτε να µου αναφέρετε έστω και µια φορά και αυτό δείχνει σεβασµό. Όταν έχουµε άλλους που δεν έχουν παραχωρήσει ούτε γραφεία, ούτε καµία προϋπόθεση για άσκηση έργου και το ξέροµε στην ευρύτερη εδώ περιοχή µας, πράµατα και θάµατα έχουν συµβεί και συµβαίνουν, είναι γνωστά πράγµατα αυτά και εν πάση περιπτώσει ζούµε σε µια ηλεκτρονική δηµοκρατία όπου ο καθένας µπορεί να έχει το προσωπικό του mail, µπορεί να έχει το site, µπορεί να έχει το facebook, µπορεί να έχει οτιδήποτε και να προβάλει όποιες ιδέες θέλει και βεβαίως ο κόσµος να κρίνει για όλα αυτά. Είµαστε πολύ προσεκτικοί διότι δεν θέλοµε να µετατρέψοµε το ∆ήµο σε ένα χώρο άσκησης προπαγάνδας και επιβολής και ο κόσµος ας κρίνει».
Σε ό,τι αφορά τον Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, σε σχόλιό του στη σελίδα του στο Facebook, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τον Πέτρο Τατούλη, σημείωσε: «Κάπου διάβαζα ότι είναι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη. Πολύ επιτυχημένος όμιλος παρά την οικονομική κρίση. Πως το κατάφερε; (εύκολη η απάντηση)».
Στ.Μ.