Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 13:43

«Σφάζονται» Τατούλης και Βουδούρης μέσω συνεργατών τους…

ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Χτυπάει κόκκινο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών στην Πελοπόννησο, του Πέτρου Τατούλη και του Οδυσσέα Βουδούρη, οι οποίοι πάντως τσακώνονται μέσω συνεργατών τους…

Εκ μέρους του Πέτρου Τατούλη η Ντίνα Νικολάκου είπε για τον Οδυσσέα Βουδούρη ότι ενώ εισπράττει το μήνα 7.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση δηλώνει εθελοντής πολιτικός. Η Μαρία Δημητροπούλου, εκ μέρους του Οδυσσέα Βουδούρη, απάντησε περιγράφοντας ένα αδιαφανές σύστημα-Τατούλη με αναθέσεις έργων δεκάδων εκατομμυρίων σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα στην Πελοπόννησο εμμένει, μέσα στην παροιμιώδη του άγνοια και την πασιφανή του σύγχυση, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αποκαλύπτοντας την άποψη που έχει για τους πολίτες, να τους θεωρεί ιθαγενείς, στους οποίους ήλθε από τον ουρανό ο ίδιος να προσφέρει τις γνωστές κοινωνικές του υπηρεσίες…
Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι τους Βουτιάνους τους παραλάβαμε κλειστούς και με ενταγμένο έργο 26 εκατομμυρίων και τελικώς το φτιάχνουμε με 2,5; Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι ο περιφερειακός της Σπάρτης έχει παραδοθεί σε κυκλοφορία εδώ και χρόνια, γιατί ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι ένα έργο που πληρώθηκε και δεν έγινε ποτέ! Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι το λιμάνι του Γυθείου κατασκευάζεται, γιατί ο ίδιος είπε ότι έχει μείνει μισό! Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι δώσαμε μάχη για να επανεκκινήσει ο βιολογικός του Γυθείου, ο οποίος ήταν σταματημένος για μια δεκαετία και το έργο πλέον συνεχίζεται; Ξέρει τις μάχες που έχει δώσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης για αυτό; Γνωρίζει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα ότι το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων δεν είναι ΧΥΤΥ, αλλά ολοκληρωμένες και σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις, εκτός κι αν εννοεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπόλειμμα, οπότε είναι εκείνος που θέλει να φέρει την καύση στην Πελοπόννησο, που εμείς αποτρέψαμε.
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία γνώση για την Πελοπόννησο. Όσο για το «όραμα» του, τα τρικλίσματα περί ποιοτικού τουρισμού, περί κρατικού σιδηροδρόμου και ποιοτικών προϊόντων, που συνεχώς αναμασά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καν βερμπαλισμοί. Είναι κενές περιεχομένου λέξεις, αφού δεν συνοδεύονται από την διατύπωση κανενός απολύτως σχεδιασμού.
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα παίζει με την μιζέρια του. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τηλεοπτικά διατυπωμένη του άποψη ότι η αύξηση του τουρισμού στην Μεσσηνία είναι «συγκυριακή» και ότι «δεν έχουν γίνει επενδύσεις στον τουρισμό στην Πελοπόννησο»!
Ο κ. Βουδούρης προανήγγειλε μέσα στο προσεχές δεκαήμερο την αποκάλυψη «σκανδάλων». Το μοναδικό «σκάνδαλο» στην Πελοπόννησο είναι η βαθιά άγνοια και απροκάλυπτη αδιαφορία του κ. Βουδούρη.
Τέλος, ο κ. Βουδούρης παίζει με την νοημοσύνη μας, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του, όχι επαγγελματία, αλλά «εθελοντή πολιτικό». Προφανώς έχει συνηθίσει από τις διάφορες ΜΚΟ στις οποίες υπήρξε, ότι εθελοντισμός σημαίνει μηνιαίος μισθός 7.000 ευρώ!
Μην κοροϊδεύετε πια την Μεσσηνία κ. Βουδούρη, η οποία γνωρίζει καλά ότι όπως φύγατε από την ΔΗΜΑΡ (τον δεύτερο σταθμό της σύντομης πολιτικής σας διαδρομής), λέγοντας κοιτώντας τον Κουβέλη, «Εγώ είμαι η ΔΗΜΑΡ», με περίσσεια αλαζονεία και αντιδημοκρατικότητα, αγνοώντας προφανώς στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς, έτσι κάποια στιγμή θα αντικρίσετε τον Λαφαζάνη, λέγοντας του «Εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ»…

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι Πελοποννήσιοι αρχίζουν και γνωρίζουν καλά το «Σύστημα-Τατούλη». Τόσο από τις καταγγελίες των πρώην στενών μέχρι πρότινος συνεργατών του Περιφερειάρχη, όσο και από τις αποκαλύψεις του Τύπου για τις οικογενειακές επιχειρήσεις συμφερόντων Τατούλη, οι οποίες έχουν αναλάβει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες και πενιχρά αποτελέσματα εφόσον έργα έχουν πληρωθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν στοιχειοθετηθεί ογκώδεις φάκελοι και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές.
Είναι φυσιολογικό αυτό το σύστημα να μην μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις αντίστοιχες προπαγανδιστικές μεθόδους. Το «έργο» αυτό έχει αναλάβει η εναπομείνασα αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου. Ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι;

  1. Να μην απαντάς ποτέ στα καίρια ερωτήματα.
  2. Να εξαπολύεις επιθέσεις, όπου η χειμαρρώδης χυδαιότητα του λόγου επικαλύπτει το κενό των επιχειρημάτων.
  3. Να ανασύρεις από το παρελθόν διάφορες δημοσιογραφικές αθλιότητες, γνωρίζοντας βέβαια πως πρόκειται περί αθλιοτήτων.
  4. Να δημιουργείς σύγχυση εκεί όπου ο αντίπαλός σου σαφώς υπερτερεί.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα της «Μεθόδου-Νικολάκου».

1. Όλη η Πελοπόννησος (και όχι μόνο) αναρωτιέται πως γίνεται «Ένας Τατούλης να υπογράφει και… ένας Τατούλης να εισπράττει» (Το Ποντίκι, 20-03-2014). Όλη η Πελοπόννησος περιμένει πειστικές εξηγήσεις για το πώς τα έργα της Περιφέρειας εξελίχθηκαν σε μια οικογενειακή υπόθεση μόλις ο κ. Τατούλης εξελέγη. Ο Περιφερειάρχης παράτυπα δεν παραχώρησε την υπογραφή του στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη στις πάμπολλες περιπτώσεις ανάθεσης έργων σε συγγενείς πρώτου βαθμού (ακόμη και σε περιπτώσεις απλής συζήτησης ενός θέματος σε Περιφερειακό Συμβούλιο, που αφορά έως και δευτέρου βαθμού συγγενή περιφερειακού συμβούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος δεν μπορεί να παραβρίσκεται). Μέθοδος-Νικολάκου: σιγή ιχθύος.
2. Ο καθένας γνωρίζει (πλην της κ. Νικολάκου;) ότι υτικτο έργο των Βουτιάνων βασίστηκε σε αλλεπάλληλες μελέτες εταιρειών συμφερόντων Τατούλη, οι οποίες κατέληξαν… στο να παραμένει ανολοκλήρωτο το έργο, ενώ οι συνεχείς καταρρεύσεις έχουν συμπαρασύρει εκατομμύρια ευρώ. Στην τωρινή φάση του έργου εμπλέκεται (πάλι σύμπτωση;) εταιρεία που σχετίζεται πάλι με την οικογένεια Τατούλη. Το σχέδιο ΤΕΡΝΑ έχει εγκλωβίσει την Περιφέρεια στην υποχρέωση ετήσιας παραγωγής απορριμμάτων 150.000 τόνων για 28 χρόνια, αγνοώντας τη στόχευση για μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσω της διαλογής, της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στην πηγή.
Όλα αυτά τα έχουμε αναδείξει τεκμηριωμένα, και η παράταξη και ο Οδυσσέας Βουδούρης προσωπικά. Μέθοδος-Νικολάκου: απαξιωτική επανάληψη του μότο «ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει» (με το πες-πες, κάτι θα μείνει, κλασσική προπαγανδιστική μέθοδος).
3. Όταν μνημονιακά μίντια χτυπούσαν τον Οδυσσέα που αντιστεκόταν στη μνημονιακή διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ, πιέζοντάς τον: «παραιτήσου, εφόσον το κόμμα δεν σε θέλει», ο Οδυσσέας απάντησε: «Το κόμμα δεν είναι μόνο η ηγεσία του, αλλά όλα τα μέλη, ακόμα και όσα διαφωνούν, το κόμμα είμαι ΚΑΙ εγώ». Η εφημερίδα, εφαρμόζοντας μέθοδο, που σίγουρα θα ενέκρινε η κ. Νικολάκου, εξαφάνισε το «ΚΑΙ» ώστε να δημοσιεύσει «το κόμμα είμαι εγώ»! Ο Οδυσσέας Βουδούρης δικαιώθηκε όταν η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψε επιτέλους την κυβέρνηση. Αλλά φυσικά  η χρήση των πλαστογραφημένων δηλώσεων εντάσσονται στην Μέθοδο-Νικολάκου.
4. Η κ. Νικολάκου προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ της βουλευτικής απολαβής του Οδυσσέα Βουδούρη και της εθελοντικής προσφοράς του στο ανθρωπιστικό κίνημα. Πέραν του ότι ψεύδεται ακόμα και για το ύψος της βουλευτικής απολαβής (λεπτομέρεια), πρόκειται για μια βαθιά κακοήθεια, αλλά και για μια κουτοπονηριά.
Σε όλη τη ζωή του ο Οδυσσέας έχει βρεθεί εθελοντικά στα περισσότερα πεδία πολέμου της σύγχρονης εποχής. Στις μάχες σπίτι με σπίτι στον εμφύλιο του Σαν Σαλβαδόρ, όπου οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσπαθούσαν να ανασύρουν τους τραυματίες από τα ερείπια, στη γενοκτονία της Ρουάντας όπου φυγάδευαν τους κυνηγημένους Τούτσι για να γλυτώσουν από το μακελειό, στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι όπου κάτω από τις βόμβες τροφοδοτούσαν τα νοσοκομεία με φάρμακα, στην Παλαιστίνη για να αποκαταστήσουν τα ανάπηρα παιδιά, στο Κουρδιστάν και τον εμφύλιο της Σρι Λάνκα, στη μαρτυρική πολιορκημένη Gorazde της Βοσνίας, στους σεισμούς του Ιράν και της Τουρκίας, στον λοιμό του Μάλι και σε τόσα άλλα που θα γέμιζαν ένα βιβλίο. Και η μόνη αμοιβή του ήταν να νοιώθει πραγματικά χρήσιμος εκεί που οι ανάγκες είναι μέγιστες. Ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα μάχιμος ιατρός, δηλαδή κάθε άλλο από επαγγελματίας πολιτικός. Αυτά για την κακοήθεια.
Η κουτοπονηριά συνίσταται στο ότι η κ. Νικολάκου δεν αντιλαμβάνεται πόσο καταστροφική είναι για τον κ. Τατούλη η σύγκριση με τον Οδυσσέα Βουδούρη. Ποια είναι η κοινωνική προσφορά του κ. Τατούλη; Το διαβόητο «Έργο Πολιτών» για να βολευτούν ημέτεροι με μηνιαίους μισθούς των 9.000 ευρώ και με σειρά σκανδάλων, που βρίσκονται σήμερα στον εισαγγελέα; Ο κ. Τατούλης εδώ και 24 χρόνια είναι επαγγελματίας πολιτικός. Βουλευτής από το 1990, βιοποριζόμενος αποκλειστικά από δημόσιο χρήμα επί ¼ του αιώνα! Πράγματι, πότε δούλεψε ως γιατρός για τελευταία φορά ο κ. Τατούλης;
Η Μέθοδος-Νικολάκου είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του Συστήματος-Τατούλη. Τα αναπάντητα ερωτήματα και η δυσφορία που προκαλούν ακόμα και στο δικό τους στρατόπεδο, τους οδηγούν σε προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες αναμενόμενο είναι να ενταθούν.
Η δική μας απάντηση θα είναι ξεκάθαρη και σταθερή: η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα για να γίνει τόπος ανάπτυξης και αλληλεγγύης.