Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 14:32

«Η πορεία των έργων στην Πελοπόννησο και ο οικογενειακός «όμιλος επιχειρήσεων» Τατούλη»

Ο Οδυσσέας Βουδούρης με το Νίκο Πατσαρίνο, το πρωί στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας Ο Οδυσσέας Βουδούρης με το Νίκο Πατσαρίνο, το πρωί στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Κατασκευαστικές επιχειρήσεις της οικογένειας του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, έχουν προνομιακές και αδιαφανείς σχέσεις με την Περιφέρεια, υποστηρίζουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Βουδούρης και Νίκος Πατσαρίνος,…

…που ζητούν την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα έργα!
«Υπάρχουν ερωτήματα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και ο περιφερειάρχης πρέπει να δώσει απαντήσεις συγκεκριμένες, όχι αόριστες, ότι πρόκειται για νομότυπες διαδικασίες κ.λπ. Τα ζητήματα που έχουν τεθεί αφορούν καίρια θέματα διαφάνειας, μιλάμε για ποσά τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου αυτές οι απαντήσεις θα δοθούν και εν όψει των εκλογών», δήλωσε σήμερα από την Καλαμάτα ο Οδυσσέας Βουδούρης.
«Υπάρχουν χαρτιά όπου υπογράφει ο κ. Τατούλης στον αδελφό του. Σύμφωνα με το άρθρο 159, παράγραφος 3, του Καλλικράτη, πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχουν ζητήματα ηθικά και νομικά, οι αρμοδιότητες του κ. περιφερειάρχη, για πρόσωπα συγγενικά, να δίνονται σε αντιπεριφερειάρχη με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά δεν έγιναν. Άρα δεν είναι το πρόβλημα μόνο ηθικό πια, είναι και νομικό. Εμείς λέμε ότι πρέπει να απαντήσουν. Δεν μπορεί να διασύρεται το Περιφερειακό Συμβούλιο σαν θεσμός πηγαίνοντας για τις εκλογές. Αυτά τα θέματα πρέπει να απαντηθούν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Νίκος Πατσαρίνος.
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του Οδυσσέα Βουδούρη, που συνυπογράφεται και από τον Νίκο Πατσαρίνο, με τίτλο: «Η πορεία των έργων στην Πελοπόννησο και ο οικογενειακός «όμιλος επιχειρήσεων» Τατούλη», τονίζονται τα εξής: «Κρίσιμα ερωτήματα εγείρονται με καταιγισμό δημοσιευμάτων και δημοσίων παρεμβάσεων πρώην συνεργατών του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα έργα και τις ημέρες του «συστήματος Τατούλη», ειδικότερα στον νευραλγικό τομέα των δημόσιων έργων.  Έναν τομέα που ο Περιφερειάρχης επιμένει να διαχειρίζεται αυστηρά προσωπικά και παράτυπα να μην παραχωρεί την υπογραφή του στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, από τη στιγμή που στα έργα εμπλέκονται συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού.
Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί, ωστόσο, η ξαφνική «αφωνία» που χτύπησε την κατά τα άλλα λαλίστατη διοίκηση της Περιφέρειας.
Πέραν του μείζονος ηθικού ζητήματος που προκύπτει από την εξαιρετικά «προνομιούχα» συνεργασία της διοίκησης της Περιφέρειας και του οικογενειακού «ομίλου επιχειρήσεων» Τατούλη, ανακύπτουν και τρία βασικά ερωτήματα:
-Τί έχει πράξει η κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και Υποδομών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη, ειδικό φάκελο για τα εν εξελίξει έργα στην Πελοπόννησο;
-Ποια είναι τα συμπεράσματα των Οικονομικών εισαγγελέων και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν λάβει πλήθος στοιχείων για την περιφέρεια Πελοποννήσου, πριν από έξι μήνες;
-Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πριν από ένα χρόνο συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν) συζήτησαν διεξοδικά την πορεία των έργων στην Πελοπόννησο, γνωρίζει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει;
Αν ούτε αυτά τα ερωτήματα απαντηθούν, τότε εύλογα προκύπτει ότι η Πελοπόννησος, εκτός από προνομιακό πεδίο εφαρμογής των πιο ακραίων νέο-φιλελεύθερων πολιτικών, παράλληλα έχει καταστεί και Ειδική Ζώνη … συγκεκριμένων κατασκευαστικών συμφερόντων!
Ενόψει των επερχόμενων εκλογών και για να μην θίγεται και βάλλεται ο θεσμός της Περιφερειακής διοίκησης, καλούμε τον κ. Τατούλη, αφού καταθέσει όλα τα στοιχεία, να συγκαλέσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρόντων των προϊσταμένων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.
Στη συνεδρίαση αυτή θα αποσαφηνισθεί η πορεία των δημόσιων έργων στην Πελοπόννησο, αλλά και η πορεία και η εμπλοκή σε αυτά, των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που ανήκουν στην οικογένεια του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.
Η διαφάνεια, ως το βασικότερο συστατικό στοιχείο της χρηστής διοίκησης και της δημοκρατικής λειτουργίας, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Πελοποννήσου να διαμορφώσουν μια ξεκάθαρη άποψη, βάσει της οποίας θα αποφασίσουν στις επόμενες εκλογές».
Στ.Μ.