Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 21:24

Νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ύστερα από ατέρμονη διαδικασία ο Γιάννης Αργυράκης

Ο Γιάννης Αργυράκης πλαισιωμένος από αριστερά από τη Ντίνα Νικολάκου και τον Πέτρο Τατούλη και δεξιά από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο Ο Γιάννης Αργυράκης πλαισιωμένος από αριστερά από τη Ντίνα Νικολάκου και τον Πέτρο Τατούλη και δεξιά από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ
Ο Γιάννης Αργυράκης είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, στη θέση του Παναγιώτη Αλευρά που παραιτήθηκε και ανήκει στο κομμάτι της παράταξης του Πέτρου Τατούλη το οποίο έχει διαφοροποιηθεί και κατεβαίνει αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Δέδε...

Ωστόσο για την ανάδειξη του Γιάννη Αργυράκη ως νέου αντιπεριφερειάρχη χρειάστηκαν ώρες διαδικασιών, αφού την ίδια θέση επιθυμούσαν όλοι οι εναπομείναντες περιφερειακοί σύμβουλοι του Πέτρου Τατούλη στη Μεσσηνία και ειδικότερα ο Γιώργος Μπακούρος, ο Θεόδωρος Σταυριανόπουλος και ο Σταύρος Ξηρογιάννης.
Σε δήλωσή του στο «KalamataJournal» ο Γιάννης Αργυράκης σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Μεσσήνιους περιφερειακούς συμβούλους που με εξέλεξαν ομόφωνα στη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Έχω συναίσθηση και των ευθυνών και του χρόνου στον οποίο αναλαμβάνω. Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τον περιφερειάρχη όσο και όλους τους Μεσσήνιους πολίτες ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με τους Μεσσήνιους περιφερειακούς συμβούλους, για μια καλύτερη Μεσσηνία σε μια αναβαθμισμένη Νέα Πελοπόννησο. Το εγχείρημα της ανεξάρτητης «Νέας Πελοποννήσου», που ξεκινήσαμε το 2010 με επιτυχία υπό τη δυναμική και αποτελεσματική ηγεσία του σημερινού περιφερειάρχη κ. Τατούλη, οφείλουμε όχι μόνο να το διατηρήσουμε αλλά και να το διευρύνουμε με νέες δυνάμεις οι οποίες στο πρόγραμμα της ανεξάρτητης «Νέας Πελοποννήσου» και στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για την προοπτική ανάπτυξης της Πελοποννήσου μέσα στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που περνάει η πατρίδα μας».
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημάνεται σχετικά με την εκλογή του Γιάννη Αργυράκη: «Για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας προτάθηκαν και οι κ.κ. Γεώργιος Μπακούρος, Σταύρος Ξηρογιάνης και Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, οι οποίοι ομόφωνα συνέκλιναν στο πρόσωπο του κ. Αργυράκη, τονίζοντας ότι σημασία έχει η συλλογική προσφορά στην προσπάθεια της παράταξης και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη».
Νέος αντιπεριφερειάρχης στην Κόρινθο, στη θέση του παραιτηθέντα Γιώργου Δέδε, εξελέγη ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος.
Στ.Μ.