Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 15:10

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Μπάμπη Βακαλόπουλου ο Αδάμ Σκιαδάς

Μπάμπης Βακαλόπουλος και Αδάμ Σκιαδάς Μπάμπης Βακαλόπουλος και Αδάμ Σκιαδάς

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Ο Αδάμ Σκιαδάς, από το Στρέφι, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας του συνδυασμού που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το μεσημέρι και τους πρώτους δέκα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφερειακή μας ενότητα…

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο Μπάμπης Βακαλόπουλος είναι οι:
Αργυράκη Νάνσυ, καθηγήτρια Iταλικών
Αργυροπούλου Χαρά, ιδιωτικός υπάλληλος
Γεωργακοπούλου - Σάκκουλα Όλγα, εκπαιδευτικός - Φιλιατρά
Ξεπαπαδέα Αναστασία, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα - Μάνη
Αθανασόπουλος Φάνης, εκπαιδευτικός
Γαλανόπουλος Θεόδωρος, ηλεκτρολόγος - ιδιωτικό τομέα
Κωτσόβολος Γιώργος, δικηγόρος - Πύλος
Μαρκάκης Κώστας, μηχανολόγος μηχανικός
Φερέτος Δημήτρης, δημοσιογράφος
Χαλβατσιώτης Τάκης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μπάμπης Βακαλόπουλος με τον Αδάμ Σκιαδά, ο πρώτος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο συνδυασμός του θα είναι η έκπληξη των περιφερειακών εκλογών και θα έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία. Είπε ότι η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι απεγκλωβίζονται από το δικομματισμό και το νέο διπολισμό και επιλέγουν σχήματα σαν το δικό του, που έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους την αυτοδιοίκηση και όχι τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις.
Ειδικότερα ο Μπάμπης Βακαλόπουλος σημείωσε ότι η παράταξή του «συγκροτήθηκε από πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, της οικολογίας των συλλογικοτήτων από την κοινωνία των πολιτών και δυνάμεων που αποδεσμεύονται από τις πολιτικές του δικομματισμού παλιού και νέου, στη συνέχεια άσκησε κριτική στη διοίκηση Τατούλη τα τελευταία 3 1/2 χρόνια» και είπε χαρακτηριστικά ότι «η διοίκηση Τατούλη κινήθηκε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει η κοινωνία μας σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, στη λογική των Νομαρχιών, αδυνατώντας να κατανοήσει τον ρόλο της αλλά και σε λογικές που ακυρώνουν το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο των περιφερειακών εκλογών δίνοντας δημοψηφισματικό χαρακτήρα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης του νέου δικομματισμού». Επικριτικός ήταν και απέναντι στον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Γιάννη Μανώλη λέγοντας: «Και οι 2 υποψήφιοι όπως και ο κ. Τατούλης έχουν ευθύνες για την σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά αυτοκριτική δεν είδα πουθενά». Τελειώνοντας είπε ότι «εμείς θα είμαστε παρόντες και μετά τις εκλογές  γι’ αυτό σας κοιτάμε στα μάτια. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά στρατευτήκαμε για την ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, γι’ αυτό καλούμε τους πολιτες της Πελοποννήσου να ενισχύσουν την παράταξη μας».
Ο δε Αδάμ Σκιαδάς μίλησε για τις προτεραιότητες του συνδυασμού.
Στ.Μ.