Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 20:28

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Καθιστός αριστερά ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Πελοπόννησος Πρώτα και δεξιά ο Νίκος Γόντικας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Καθιστός αριστερά ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Πελοπόννησος Πρώτα και δεξιά ο Νίκος Γόντικας από τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΠΕ 
Αιχμές για το Νίκο Γόντικα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άφησε ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ…

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΠΕ 
Αιχμές για το Νίκο Γόντικα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άφησε ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ…

Η αφορμή για τη σύγκρουση δόθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε μεταξύ των εκπροσώπων τον Νίκο Γόντικα, κάτι που δεν άρεσε στην παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έγραψε σχετικά η συγκεκριμένη παράταξη: «Η «Πελοπόννησος Πρώτα» εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο, τον Νίκο Πατσαρίνο, αν και με βάση την απλή αναλογική θα της αναλογούσαν δύο αντιπρόσωποι. Την δεύτερη έδρα την κατέλαβε όμως η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), παρά το γεγονός ότι διαθέτει μόνο δυο συμβούλους. Πως προέκυψε αυτό; Απλά διότι η παράταξη του κ. Τατούλη πριμοδότησε με τουλάχιστον 2 ψήφους τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τελικά συγκέντρωσε 5 ψήφους και εξέλεξε τον κ. Νίκο Γόντικα, στερώντας τον δεύτερο αντιπρόσωπο από την «Πελοπόννησο Πρώτα». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο έσπευσε να αποδεχθεί το «δώρο» του κ. Τατούλη.
Συγχαίρουμε τον κ. Γόντικα για την εκλογή του και του ευχόμαστε καλή θητεία. Ωστόσο, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη προτίμηση του κ. Τατούλη, η οποία σηματοδοτεί ξεκάθαρα ότι θεωρεί ως κύριο αντίπαλό του (και καλά κάνει) την Πελοπόννησο Πρώτα. Επίσης αναρωτιόμαστε ποια είναι στην πράξη τα όρια των διακηρύξεων «ιδεολογικής καθαρότητας» και «αδιαπραγμάτευτης σύγκρουσης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου» που το ΚΚΕ διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, πάντα με διαφάνεια και συνέπεια».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απάντησε στην «Πελοπόννησος Πρώτα» με την αναφορά «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και με την εξής ανακοίνωση: «Πάει πολύ, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την εκλογή κομμουνιστή αντιπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ να ψέγει το ΚΚΕ.
Πάει πολύ αυτοί που στηρίζουν τον Καλλικράτη και τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, να επικαλούνται την απλή αναλογική στις εκλογές μόνο στα Περιφερειακά Συμβούλια και να ζητούν τη μη αποδοχή, δηλαδή την παραίτηση, του κομμουνιστή αντιπροσώπου.
Ό,τι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τους ενοχλεί ότι εκλέχθηκε ένας κομμουνιστής σύμβουλος από όλη την Πελοπόννησο στην ΕΝΠΕ. Ήθελαν να μην εκλεγεί ούτε ένας! Είναι σαφές ποιος είναι ο αντίπαλος για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τα “δώρα” και τα υπονοούμε της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τους συνιστούμε να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέπτη και θα βρούνε απαντήσεις για την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του».