Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 16:18

Η Αλειφέρη καταδίκασε τον τόνο και το ύφος των δηλώσεων Νίκα

Περικλής Μαντάς, Ντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης Περικλής Μαντάς, Ντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

«ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ» 
Ότι έριξε το επίπεδο του δημόσιου λόγου, είπε σήμερα για το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας ότι δεν το περίμενε αυτό από τον δάσκαλό της. Τον Περικλή Μαντά, που ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε ως «μισθοδούμενο συκοφάντη» υπερασπίστηκαν σήμερα και άλλα στελέχη της περιφερειακής αρχής…

«ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ» 
Ότι έριξε το επίπεδο του δημόσιου λόγου, είπε σήμερα για το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας ότι δεν το περίμενε αυτό από τον δάσκαλό της. Τον Περικλή Μαντά, που ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε ως «μισθοδούμενο συκοφάντη» υπερασπίστηκαν σήμερα και άλλα στελέχη της περιφερειακής αρχής…

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου για τα έργα του ΕΣΠΑ και της επόμενης προγραμματικής περιόδου, έγιναν δηλώσεις από την ίδια, την Ελένη Αλειφέρη, τον Περικλή Μαντά και την Αντωνία Μπούζα σχετικά με όσα ανέφερε χθες για τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. ο δήμαρχος. "Παρών" στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης.
Πρώτη μίλησε η Ελένη Αλειφέρη, που μεταξύ άλλων σημείωσε: «Επειδή αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε όλοι μας το δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει στα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τα θέματα της Μπιρμπίτα και της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων της Καλαμάτας, θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Άκουσα τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και τον τόνο τον προσβλητικό και υβριστικό απέναντι στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Περική Μαντά. Δεν θέλω να δώσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ούτε ένα λεπτό από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχω εκ της θέσεώς μου να υπηρετώ τους Μεσσήνιους πολίτες, για να ασχοληθώ με αυτό τον τόνο και με το ύφος του δημόσιου λόγου του δημάρχου Καλαμάτας. Η οποία δε επίθεση κατά τη γνώμη μου είναι και άδικη, όπως εισπράττω από τους περισσότερους μεσσήνιους πολίτες. Θέλω μόνο να πω ότι -ανεξάρτητα από τους λόγους που καθένας έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο θυμού- για το δήμαρχο Καλαμάτας και δάσκαλό μου, Παναγιώτη Νίκα, είναι προσωπικός ο τόνος που απευθύνομαι γιατί τον είχα δάσκαλό μου στα μαθητικά μου χρόνια και ήθελα να τον έχω και δάσκαλό μου και στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, δεν θέλω να πάρω τέτοια μαθήματα και δεν θα τα ακολουθήσω αυτά τα μαθήματα δημόσιας εκφοράς πολιτικού λόγου. (…) Θέλω να πω στους Μεσσήνιους πολίτες ότι είναι κέρδος για τη Μεσσηνία και την αυτοδιοίκηση η ενασχόληση του Περικλή Μαντά, κυρίως για το ήθος και για το χαρακτήρα του και για τη δυνατότητά του και διάθεσή του να προσφέρει. Ο Περικλής Μαντάς δεν είναι ούτε πέντε μέρες αντιπεριφερειάρχης, δεν έχει προλάβει να μισθοδοτηθεί. Για άλλα πρέπει να αναρωτιόμαστε…».
Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ακόμη ότι «όσο και αν προσπαθεί οποιοσδήποτε παράγοντας, και εγώ και οι συνεργάτες εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα λειτουργήσουμε προς όφελος της Μεσσηνίας και δεν θα ακολουθήσουμε καμία πρόκληση ή προσωπική στρατηγική κανενός. Θα είμαστε πάντοτε υπέρ της συνεργασίας, την οποία θα επιδιώκουμε με κάθε τρόπο. Και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας και όλους τους αυτοδιοικητικούς».
Ότι δεν πρέπει η Περιφέρεια να ανταποκριθεί σε προκλήσεις που οδηγούν στην αντιπαράθεση αλλά να μείνει προσηλωμένη στην επιδίωξη συνεργασίας για την παραγωγή έργου τόνισαν και η Ντίνα Νικολάκου, ο Περικλής Μαντάς και η Αντωνία Μπούζα.
Επιπλέον όμως η Ντίνα Νικολάκου σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ας τελειώσουν τα ψέματα, ας μιλήσουμε ειλικρινά για όλα τα θέματα στους πολίτες, ας προσπαθήσουμε όλοι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας, όπως έγινε χθες από το δήμαρχο Καλαμάτας, μιλώντας για τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, τον κ. Μαντά. Να μην χρησιμοποιούμε υβριστικές κουβέντες, να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας, να καταλάβουμε ότι αυτό το 50% και πλέον που πήρε από τους πολίτες της Καλαμάτας ο κ. Νίκας πρέπει να το διαχειριστεί. Δεν είναι ηγεμόνας, πρέπει να το διαχειριστεί για το καλό των πολιτών και της πόλης. Δεν πήρε καμία λευκή επιταγή ή δεν το πήρε για να εξαργυρώσει τα πιθανά δικά του ιδιοτελή ή μη σχέδια που έχει για το δικό του προσωπικό μέλλον. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό είναι το μήνυμα της Περιφέρειας με όλους εκείνους οι οποίοι δουλεύουν σκληρά, ξέρουν τι θέλουν με απόλυτη διαφάνεια για το δημόσιο συμφέρον».
Ο Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε στην 20χρονη σχεδόν δράση του στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά του ήταν πάντα εθελοντική ενώ πρόσθεσε: «Έχω εκλεγεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με την τιμητική ψήφο των συμπολιτών μας που με ανέδειξε στην πρώτη θέση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου. Δεν με πτοούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και ύβρεις. Σέβομαι απόλυτα τους θεσμικούς παράγοντες και το ρόλο του καθενός που μας έδωσαν οι πολίτες με τη ψήφο τους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα μηνύματα στήριξης των συμπολιτών μας που αναγνωρίζουν την άδικη και προσβλητική επίθεση που δέχτηκα».
Στ.Μ.