Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 00:00

Δείλιασαν οι δήμαρχοι να λύσουν το θέμα των σκουπιδιών λέει ο Τατούλης

«ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΜΕΙΣ» 
Η υπογραφή της σύμβασης για την ολική διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου είναι θέμα λίγου χρόνου, το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015, ενώ υπεύθυνοι για την προσωρινή διαχείριση είναι οι δήμαρχοι…

«ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΜΕΙΣ» 
Η υπογραφή της σύμβασης για την ολική διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου είναι θέμα λίγου χρόνου, το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015, ενώ υπεύθυνοι για την προσωρινή διαχείριση είναι οι δήμαρχοι…

…Αυτά τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4».
Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ενώ η Περιφέρεια δεν είχε αρμοδιότητα για τα σκουπίδια, πήρε την πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα, με την έγκριση της κυβέρνησης και διυπουργικής επιτροπής. Όπως σημείωσε, «στα 2,5 αυτά χρόνια έχουμε ολοκληρώσει το διεθνή διαγωνισμό και είμαστε πάρα πολύ κοντά στην οριστική σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο που προέκυψε. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015».
«Η προσωρινή διαχείριση δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επίσης είπε ότι «οι πολίτες δεν πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη στην Περιφέρεια, αλλά στις Δημοτικές αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να έχουν ένα σχέδιο, το οποίο θα υπακούει στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ του 2010, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν κάνει τίποτα και αυτό οφείλεται στην αναποφασιστικότητα και τη αδυναμία τους να αναλάβουν το πολιτικό ρίσκο να λύσουν ένα πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες τη χώρα μας».  
«Η Περιφέρεια βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση όλων των Δημοτικών Αρχών να τους βοηθήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ασφαλώς απειλεί τις δημοτικές αρχές και τους πολίτες» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «αρκεί οι Δημοτικές αρχές να είναι συνεπείς σε αυτά που σχεδιάζονται και αποφασίζονται».
Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι αυτά επιβάλλονται μετά από καταγγελίες και μετά από ελέγχους των εποπτικών οργάνων «ως κανόνας προκειμένου να συμμορφωθούν στις υποδείξεις που γίνονται από τις υπηρεσίες» και πρόσθεσε ότι η επιβολή τους είναι δεσμευτική για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.