Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 00:00

Μπαλτάκο χαρακτήρισε τον Γιώργο Μπουλούκο ο Νίκος Γόντικας

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Ο Γιώργος Μπουλούκος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ωστόσο δεν εξελέγη παρότι υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Νίκος Γόντικας τον κατηγόρησε για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Μελιγαλά, πέρσι, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Γιώργος Μπουλούκος εξέδωσε απάντηση…

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Ο Γιώργος Μπουλούκος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ωστόσο δεν εξελέγη παρότι υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Νίκος Γόντικας τον κατηγόρησε για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Μελιγαλά, πέρσι, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Γιώργος Μπουλούκος εξέδωσε απάντηση…

Ο Γιώργος Μπουλούκος, που ήταν Συμπαραστάτης και την προηγούμενη τετραετία στην Περιφέρεια, έλαβε 30 ψήφους επί 44 ψηφισάντων, ωστόσο για να εκλεγεί χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία.
Ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, τονίζει ότι θεσμοί όπως ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Οικογένειας, στην πραγματικότητα υπηρετούν τα επιχειρηματικά και όχι τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ για τον Γιώργο Μπουλούκο σημείωσε στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Είναι πρόκληση η συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε από την πλειοψηφία, αν συνδυαστεί και με την κάλυψη που πριν ένα χρόνο παρείχε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας  εδώ στο ΠΕ.ΣΥ. ότι επιτελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα στο Μελιγαλά ο συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια, όταν ο ίδιος δεν βρήκε μια λέξη να καταδικάσει τις ναζιστικές αθλιότητες και τους πρωταγωνιστές.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους   συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ρωτάμε: Καλά το 2010 πρωτοστατήσατε σε αυτό το σχήμα προάγγελο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, το 2014 συρθήκατε στο σχήμα με πρωτεργάτη τη ΝΔ, στην ΕΝΠΕ ψηφίσατε για πρόεδρο τον εκλεκτό της ΝΔ, θα συρθείτε τώρα σε αυτή την επιλογή για τον συμπαραστάτη; Δεν χρειάζεστε ούτε εσείς ούτε το ΠΕ.ΣΥ. ένα Μπαλτάκο για συμπαραστάτη. Καταδικάστε αυτή την επιλογή, αναζητήστε στα πλαίσια της δικιά σας πολιτικής μια άλλη επιλογή. Εμείς σταθερά και συνειδητά θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουλούκος σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Θεωρώ ότι ο θεσμός του ΄΄Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης΄΄ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων της Διοίκησης με τον Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό υπηρέτησα τη νεοσύστατη και καινοτόμο για την ελληνική πραγματικότητα δομή, εγκαινιάζοντας και χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη της Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αμεσότερη και ταχύτερη λειτουργία τους και στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.
Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του, ως προβλέπεται από το Νόμο, ώστε να συνεχιστεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησα κατά την προηγούμενη θητεία μου, εκθέτοντας και παρουσιάζοντας το καταγεγραμμένο και ουσιαστικό έργο που επιτελέστηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκε θετικά δίνοντας τη συντριπτικά αυξημένη πλειοψηφία των 30 ψήφων σε σύνολο 44 ψηφισάντων. 
Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου από ελάχιστους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θέλησαν και προσπάθησαν με αυξημένη εμπάθεια να θίξουν την προσωπική και την επαγγελματική μου διαδρομή, χωρίς να εισφέρουν καμία άποψη ή πρόταση στη συζήτηση για τον εν λόγω θεσμό, θέλω μόνο να τονίσω ότι είναι λυπηρό στη σημερινή εποχή να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν με συκοφαντίες και προσωπικές ύβρεις να υπερασπίζονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διχαστικές παθογένειες, που τίποτα θετικό δεν έχουν να προσφέρουν στη σημερινή κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας. Κατά την άποψή μου, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποκαλύψουν για άλλη μία φορά ότι έχουν ταυτίσει την πολιτική και κοινωνική υπόστασή τους με την κομματική τους ταυτότητα».