Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 00:00

Υψηλόβαθμοι Κινέζοι από τον τομέα του Πολιτισμού στην Πελοπόννησο

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Υψηλόβαθμα στελέχη πολιτιστικών δομών της Κίνας επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχαν συνεργασία με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη «Διαδρομή της Ελληνικής Γεύσης»…

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Υψηλόβαθμα στελέχη πολιτιστικών δομών της Κίνας επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχαν συνεργασία με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη «Διαδρομή της Ελληνικής Γεύσης»…

…που διοργανώνεται από τον Κινεζικό - Ελληνικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
«Με τη μεθοδικότητα και την αξιοπιστία της πολιτικής μας για την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου επιτυγχάνουμε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Hongliang Wu, Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη των πολιτιστικών δομών της Κίνας, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, στο οποίο επισημαίνονται ακόμη τα εξής:
«Η Πελοπόννησος έχει κερδίσει το διεθνές ενδιαφέρον και αποτελεί πόλο έλξης συνεργασιών από πολλές χώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στις σχέσεις μας με Κινεζικούς φορείς και Περιφέρειες αξιοποιούμε την πρόσφατη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, ώστε να επιτύχουμε πολυεπίπεδες συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους».
«Στόχος μας είναι να διεθνοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική μας παραγωγή, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξωστρέφεια των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και προσκάλεσε τον κ. Wu να διοργανώσει έκθεση Κινέζων καλλιτεχνών στην Πελοπόννησο, ώστε να ξεκινήσουν καλλιτεχνικές ανταλλαγές και συνεργασίες. Αμέσως μετά θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο.
Ο κ. Γενικός Διευθυντής του  Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου από την πλευρά του προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Πεκίνο και να διοργανώσει μια έκθεση Πελοποννησιακής τέχνης, «ώστε οι δύο λαοί να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν συνέργειες». Ο κ. Wu χαρακτήρισε «μαγική» την Πελοπόννησο και σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του δεν έχει σταματήσει να τον εκπλήσσει και να τον εμπνέει. Αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Wu δήλωσε ότι κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο θα μεταφέρει στην κυβέρνησή του τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε και ότι θα στείλει τις προτάσεις του για το πρόγραμμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα Yi Xian, Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνών της Κινεζικής Ένωσης Καλλιτεχνών, η κα Xiaoyun Luo διάσημη φωτογράφος της Κίνας, ο κ. Tiexiang Sun διάσημος πολιτικός αναλυτής της Κίνας, ο κ. Hong Xu Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Καγκλής Αντιπρόεδρος Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.