Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 16:30

Μέχρι την Τρίτη αιτήσεις φορέων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Κ. Κεράνη, Κ. Δαμηλάτη, Κ. Τσατά, Ε. Αλειφέρη, Κ. Σαραβελάκης και Β. Παπαδάκος Κ. Κεράνη, Κ. Δαμηλάτη, Κ. Τσατά, Ε. Αλειφέρη, Κ. Σαραβελάκης και Β. Παπαδάκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
Αιτήσεις φορέων που καλύπτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη για την υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, παραλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέχρι την Τρίτη το πρωί…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
Αιτήσεις φορέων που καλύπτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη για την υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, παραλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέχρι την Τρίτη το πρωί…

Με το πρόγραμμα αυτό θα χορηγηθούν τρόφιμα σε άπορους, ρούχα σε παιδιά και ενήλικες, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός αλλά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Είναι το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»
Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του «χάσματος» της φτώχειας, δηλαδή στην ακραία φτώχεια, καθώς και στην παιδική φτώχεια, δίδοντας έμφαση στις παρακάτω  αναλυτικές κατηγορίες ωφελουμένων:
•        Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας, ή ακραίας φτώχειας ή κινδύνου φτώχειας
•        Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα, νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης
•        Πολυμελείς Οικογένειες
•        Άστεγοι
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού και τις Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Τριφυλίας-Ολυμπίας, Μάνης.
Οι φορείς που μπορούν να συμμετέχουν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου πιστοποιημένα στο πλαίσιο του Ν.2646/98 και της ΚΥΑ Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 34029/22-3-2012. Καταναλωτικές Οργανώσεις που εντάσσονται στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Ν.2251/94) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μη κυβερνητικές οργανώσεις που εντάσσονται στο Εθνικό Πιστοποιημένο Μητρώο ή/και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντικών ΜΚΟ. Άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις διανομής ειδών σε απόρους σε τοπικό επίπεδο, τα οποία θα πρέπει να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2646/98 και να υπαχθούν στο Παρατηρητήριο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης (Ν. 4262/2014)
Σήμερα στο Διοικητήριο πραγματοποιήθηκε διαβούλευση για τη σύσταση της κοινωνικής σύμπραξης, υπό την αντιπεριφερειάρχη, Ελένη Αλειφέρη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή», του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό και του Συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας.
Οι φορείς μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως την Τρίτη 27-01-2015 και ώρα 10:00 στο τηλ. 27210 93861 (γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας).