Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 11:14

Η παραίτηση Βουδούρη, τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ και η αυτοδιοίκηση…

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
Ποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, επιλέγοντας υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Οδυσσέα Βουδούρη; Τώρα, που ο Οδυσσέας Βουδούρης παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος, μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους που…

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
Ποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, επιλέγοντας υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Οδυσσέα Βουδούρη; Τώρα, που ο Οδυσσέας Βουδούρης παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος, μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους που…

…εκλέχτηκαν βουλευτές, μπορεί κανείς να κρίνει κάπως πιο ψυχρά αυτή τη συμμαχία που σύναψε πριν από ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Οδυσσέα Βουδούρη και η οποία συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από μέλη και οργανώσεις του κόμματος στη Μεσσηνία και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
Αυτή η συμμαχία όμως συνέβαλε σε έναν βαθμό ώστε στο τέλος του χρόνου να πέσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην κυβέρνηση ως το πλειοψηφόν και με διαφορά κόμμα. Γιατί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανταποκριθεί στην προθυμία για συνεργασία που εκδηλωνόταν από την πλευρά της Κοινωνίας Πρώτα, του Οδυσσέα Βουδούρη και του Θόδωρου Παραστατίδη, τότε πιθανόν αυτοί οι δύο βουλευτές της προηγούμενης Βουλής δεν θα τάσσονταν κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενδεχομένως η στάση τους αυτή να άλλαζε τη διάθεση και σε άλλους βουλευτές, ανεξάρτητους, που επίσης δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οφείλεται δηλαδή και στον Οδυσσέα Βουδούρη το ότι σήμερα δεν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, το ότι οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν εξακολουθούν να κυβερνούν, το ότι δεν έχουν επιβληθεί, ακόμη τουλάχιστον, τα επιπλέον πιο σκληρά μέτρα που ζητούν ή ζητούσαν οι δανειστές.
Βέβαια όλα αυτά έγιναν στην πλάτη της αυτοδιοίκησης, η οποία δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε ως το μέσο για να επιτευχθεί ο σκοπός…
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα γίνεται και τυπικά, γιατί ουσιαστικά ήταν, ο Νίκος Πατσαρίνος. Μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη παραιτήθηκαν οι σύμβουλοι που εκλέχτηκαν βουλευτές, η Παναγιώτα Κοζομοπόλη, ο Φάνης Κουρεμπές και ο Γιώργος Ψυχογιός. Στη θέση τους πηγαίνουν από τη Μεσσηνία η Στέλλα Καρλαύτη-Σωφρονά και η Ντίνα Βουδούρη και από την Κορινθία ο Περικλής Μενούνος και η Μαρίνα Πιέρρου.
Οι παραιτηθέντες σε κοινή τους δήλωση σημειώνουν: «Οι νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις ιστορικές αλλαγές στην πορεία της Ελλάδας, οδηγούν στην αναδιοργάνωση της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα με την παραίτηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανανέωση της περιφερειακής μας ομάδας με νέα στελέχη, καθώς και με τον Νίκο Πατσαρίνο ως νέο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η νέα κατάσταση και οι ελπιδοφόρες προοπτικές που δημιουργούνται για τον τόπο μας, απαιτούν την βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργών πολιτών της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που δώσαμε τη μάχη για μια νέα αρχή στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Πελοπόννησο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας μας.
Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι νέοι σύμβουλοι της παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους παλαιότερους, με απαράμιλλη πίστη και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα μας».