Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 00:00

Οι πλημμυροπαθείς της Οιχαλίας, ο Πετράκος, ο Τατούλης και η δραχμή…

Οι πλημμυροπαθείς της Οιχαλίας, ο Πετράκος, ο Τατούλης και η δραχμή…

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ… 
Οι πλημμυροπαθείς της Οιχαλίας πέρα, από τις συνέπειες της καταστροφής που έπαθαν τον Μάρτιο, έχουν “μπλέξει” και με τον τσακωμό του Θανάση Πετράκου με τον Πέτρο Τατούλη… Ο Πετράκος κατηγορεί τον Τατούλη για αδιαφορία, ενώ εκ μέρους του περιφερειάρχη απαντάει η Νικολάκου, που, εκτός των άλλων, κατηγορεί τον Πετράκο ότι είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής και θέλει να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή…

Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Θανάση Πετράκου, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδιαφορεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην Οιχαλία, καθώς καθυστερεί να στείλει απαραίτητα στοιχεία στην κυβέρνηση.
Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, απάντησε ωστόσο ότι η Περιφέρεια έχει στείλει τα στοιχεία, δύο φορές μάλιστα και πως από την πλευρά της δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Θανάση Πετράκου σημειώνονται τα εξής: «Όπως προκύπτει από την απάντηση της Δ/Νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών Του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα ή την Περιφέρεια, αφού προηγηθούν οι αυτοψίες στα πληγέντα κτίρια.
Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπηρεσία μας έχει ενημερώσει το Δήμο Οιχαλίας με το υπ αρ,πρωτ.1521/Α326/07.4.2015 έγγραφό της, ότι προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο από συγκεντρωτικό πίνακα των πορισμάτων των αυτοψιών στα πληγέντα κτίρια. Έως σήμερα, δεν έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας τα προαναφερόμενα στοιχεία.»
Με βάση τα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και  Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος τόνισε:
«Είναι προφανής η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και απροθυμία της περιφέρειας να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς έως και τις 22/5/2105 δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την αδιαφορία και καθυστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλά όπως αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τις όποιες καταστροφές στον δήμο Οιχαλίας ελάσσονος σημασίας και αδιαφορεί, τώρα που οι ζημίες πρέπει να αποκατασταθούν και πρέπει να ενεργοποιηθεί για αυτό παρόλο που η κυβέρνηση όπως είναι εμφανές περιμένει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει το αυτονόητο.
Οι πολίτες της Μεσσηνίας, ο Δήμος Οιχαλίας και οι φορείς πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για μια ακόμη φορά για το «ενδιαφέρον» του κ. Τατούλη για την περιοχή τους και πρέπει να απαιτήσουν επιτέλους να υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών»  
Η απάντηση της Ντίνας Νικολάκου έχει ως εξής: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το Δήμο Οιχαλίας, έθεσε σε κινητικότητα όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των καταστροφών και στην υποστήριξη των κατοίκων της.
Σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μερίμνησε άμεσα, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προϋπόθεση απαραίτητη για την αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.
Στη συνέχεια με επιστολή του στις 17/3/2015 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέστειλε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ώστε να εξελιχθούν οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό. Μετά την παρέλευση μακρού χρονικού διαστήματος και της μη ανταπόκρισης του Υπουργείου, στις 8/5/2015 ο Περιφερειάρχης επανήλθε με νέα επιστολή στο Υπουργείο ζητώντας την άμεση ενεργοποίησή του, αφού στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είχε αποστείλει δύο ακόμα επιστολές με τις οποίες ζητούσε την άμεση παρέμβαση σε ζητήματα κατεπείγοντος χαρακτήρα.
Η «σπουδή» του κ. Πετράκου να επιρρίψει ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να εξετάσει πρώτα σε βάθος τα όσα αναφέρει, αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει πιστός θιασώτης μιας ξεπερασμένης παλαιοκομματικής νοοτροπίας, η οποία είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας. Παρασυρμένος από τη διάθεση άκρατου λαϊκισμού, που αγγίζει τα όρια του ψεύδους, επιδίδεται σε αβάσιμες κατηγορίες, τις οποίες με θέρμη ενστερνίζεται.
Ο κ. Πετράκος αν ενδιαφερόταν πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών θα είχε φροντίσει να εντοπίσει το πρόβλημα και να εργαστεί προς επίλυσή του. Αντί αυτού, ωστόσο, επιδίδεται σε απλούς επικοινωνισμούς, οι οποίοι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και ως βουλευτής Μεσσηνίας οφείλει να εργάζεται προς όφελος των πολιτών της χώρας και την επίλυση των προβλημάτων της Μεσσηνίας.
Την πολιτική τακτική αυτή άλλωστε εφαρμόζει και στο εσωτερικό του κόμματός του, θέτοντας καταστροφικά διλήμματα για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή, απορρίπτοντας και απαξιώνοντας ακόμα και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, συνεπής προς την ευθύνη και τις δεσμεύσεις της. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τη συμπεριφορά του καθενός και είναι αυτός ο οποίος θα κρίνει τη στάση τους».