Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 00:00

Ρήξη στην Τρίπολη, τέλος στο σχέδιο Τατούλη για τα σκουπίδια

«ΤΣΑΚΩΜΟΣ» ΜΕ ΤΣΙΡΩΝΗ
Ασυνήθιστη τροπή πήρε η συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Ο πρώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο δεύτερος ξέσπασε καθιστώντας υπεύθυνο τον Τατούλη για την άθλια κατάσταση στην Πελοπόννησο όσον αφορά τα σκουπίδια…

Ανέβηκαν λοιπόν οι τόνοι και ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι το σχέδιο Τατούλη για τα σκουπίδια είναι εκτός σχεδιασμού του υπουργείου του.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη που στρέφονται κατά του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τα σκουπίδια και επανέλαβε ότι επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί Σοβιέτ στη χώρα εν έτει 2015.
«Υπερβαίνει τα όρια της φιλοξενίας ο τρόπος που μας μιλάτε», απάντησε ενοχλημένος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και συνέχισε «είμαι πολύ νεότερος από εσάς και σέβομαι την εμπειρία σας, αλλά ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μια στοιχειώδης αυτοκριτική για αυτή τη ζοφερή, να μην πω άθλια, πραγματικότητα, την οποία ζει η χώρα στον τομέα των απορριμμάτων. Και δεν μπορείτε εσείς, που διοικείτε αυτή την Περιφέρεια και σέβομαι την εμπειρία σας, να είσαστε πάντοτε τιμητής και πάντα έξω από αυτές τις ευθύνες. Έχετε και εσείς ευθύνες. Εάν λοιπόν εγώ είμαι αιθεροβάμων, όπως πολύ εύκολα με αποκαλέσατε, εγώ σας αποκαλώ αντίστοιχα υπεύθυνο αυτής της ζοφερής πραγματικότητας. (…) Είσαστε πολύ υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει στην Πελοπόννησο σήμερα, πάρα πολύ υπεύθυνος».
Επιπλέον δε ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τον περιφερειάρχη να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό που τον έφερε σε αυτή την κατάσταση.
Ο Πέτρος Τατούλης αντέδρασε ψύχραιμα, όχι όμως και οι αντιπεριφερειάρχες του, που αντέδρασαν στις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος από την πλευρά του είπε ότι δεν δέχεται ανακριτικό ύφος από κανέναν.
Ο Γιάννης Τσιρώνης αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και ειδικότερα το πρωί θα μεταβεί στη Διεύθυνση Δασών, θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΤΕΙ, θα πάει στον Βιολογικό Καθαρισμό και ίσως στον Άρι, μετά θα επισκεφθεί την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Στις 12:30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους δημάρχους του Νομού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ στις δύο μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Επίσης θα μεταβεί στην Καλλιρρόη και θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των κατοίκων για το σκουπιδεργοστάσιο που προβλέπει το σχέδιο Τατούλη να λειτουργήσει εκεί.