Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 00:00

Επιστολή Πέτρου Τατούλη σε Αλέξη Τσίπρα κατά Τσιρώνη για τα σκουπίδια

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 
Έχει χάσει την ψυχραιμία του ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, που σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, για τις αποφάσεις του σχετικά με την αλλαγή του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων…

Σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, γίνεται αναφορά για «έκνομες και βαθύτατα αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη», καθώς και για «πρωτόγνωρα και βαρύτατα θεσμικά ατοπήματα» του ίδιου κυβερνητικού προσώπου.
Στην επιστολή του Πέτρου Τατούλη προς τον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζητά να παρέμβει υπέρ της περιφερειακής αρχής, σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής για τον Γιάννη Τσιρώνη: «Με επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο αγνοεί την εγκεκριμένη μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων η οποία ετέθη σε διαβούλευση και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2014. Παρουσιάζει τις προσωπικές απόψεις του ως «εθνική μελέτη» που θα θέσει σε σύντομη Δημόσια Διαβούλευση, προεξοφλώντας ακόμα και την έκβασή της.
Αγνοεί προκλητικά τις γνωμοδοτήσεις όλων των διευθύνσεων του Υπουργείου του, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το ρόλο για τον οποίο προορίζει τη Δημόσια Διοίκηση.
Αποφασίζει πως θα διαχειριστούν οι τοπικές κοινωνίες ένα δικό τους θέμα, ανατρέποντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, ρόλο που κατακτήθηκε μετά από αγώνες δεκαετιών.
Θέτει, τέλος, σε κίνδυνο απώλειας πόρων και επιβολής τεράστιων προστίμων σε μια Περιφέρεια που κατάφερε από την τραγική κατάσταση που ήταν, να βρίσκεται σήμερα προς της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, με την έναρξη υλοποίησης των έργων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».