Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 19:49

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη Μεσσηνία όσον αφορά τις υποδομές

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ 
Το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά την βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Διοικητήριο, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Στην πρώτη προτεραιότητα για το νέο ΕΣΠΑ είναι ο δρόμος Μεσσήνης-Λάμπαινας-Αρσινόης-Αρχαίας Μεσσήνης-Αρκαδικής Πύλης, ο δρόμος Ραπτόπουλο-Μουριατάδα για τη σύνδεση των Επαρχιών Μεσσήνης-Τριφυλίας, ο δρόμος Τουλούπα Χάνια-Χώρα, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης και τα αντιδιαβρωτικά στην Αίπεια…

Η Ντίνα Νικολάκου ξεκίνησε την τοποθέτησή της σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ και της ετοιμασίας του νέου προγράμματος, πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας και έχει επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σημείωσε δε ότι ξεκίνησε τις επισκέψεις της από τη Μεσσηνία, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια.
Ο θεματική αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η περιφερειακή αρχή, όταν ξεκίνησε την πρώτη της θητεία, βρήκε το ΕΣΠΑ τελματωμένο και γκρεμισμένα έργα, όπως το Παραδείσια-Τσακώνα, στο οποίο τόνισε ότι ολοκληρώνεται πλέον η γέφυρα, μέσα από χρηματοδότηση που διατέθηκε από το πρόγραμμα της Περιφέρειας και όχι από το τομεακό του υπουργείου. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε κ. Νικολάκου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκτελούνται ή δρομολογούνται έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης η Περιφέρεια, όπως συνέχισε, έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 11 μελέτες στρατηγικής σημασίας, οι τέσσερις για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Πρόκειται για τη μελέτη βελτίωσης της 1ης Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Οιτύλου, με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, για τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου Καλαμάκι-Κορώνη, με 760.000 ευρώ, ώστε να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει στο τμήμα Τζάνε-Καλαμάκι (και για το οποίο η κ. Νικολάκου σημείωσε ότι έχει ξεμπλέξει από προβλήματα που είχαν να κάνουν με την αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις θα γίνει τον Οκτώβριο), για τη μελέτη του δρόμου Ρωμανός-Πύλος, με 1.300.000 ευρώ, ώστε να συνεχιστεί το έργο Γαργαλιάνοι-Ρωμανός και, τέλος, για τη μελέτη Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος, με 1.300.000 ευρώ.
Η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι είναι «λαϊκίστικη» η κριτική που γίνεται για το συγκεκριμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας και για το κόστος αυτών των μελετών, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικά έργα που θα ολοκληρώσουν τον παραλιακό περιφερειακό δακτύλιο της Μεσσηνίας.
Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους στόχους για το νέο ΕΣΠΑ, η κ. Νικολάκου σημείωσε ότι είναι έτοιμες πλέον οι μελέτες για το Μεσσήνη-Λάμπαινα-Αρσινόη-Αρχαία Μεσσήνη-Αρκαδική Πύλη, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 33.000.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του δρόμου Ραπτόπουλο-Μουριατάδα ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ, του Τουλούπα Χάνια-Χώρα στα 15.000.000 ευρώ, του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης στα 8.000.000 ευρώ και των αντιδιαβρωτικών έργων στην Αίπεια στα 3.000.000 ευρώ.
Κλείνοντας η θεματική αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας στηρίζεται στη λογική και το ρεαλισμό, ενώ επεσήμανε ότι στο νέο πρόγραμμα θα ενταχθούν τα δίκτυα του Φιλιατρινού Φράγματος, καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες, ενώ θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσουν τα θέματα του Μιναγιώτικου φράγματος, του φράγματος στο Λαγκούβαρδο και φραγμάτων σε ορεινές περιοχές του Δήμου Μεσσήνης.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια εφαρμόζει ένα νέο, πρωτοποριακό, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο δημοπράτησης των μελετών, ο οποίος προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σύμφωνα με τον τρόπο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι των μελετών εκτός από την οικονομική προσφορά πρέπει να καταθέσουν και μια πρώτη πρόταση για τη μελέτη, που επίσης αξιολογείται από τις Υπηρεσίες.
Στ.Μ.