Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 22:02

Εξουσιοδότηση στον Τατούλη για να υπογράψει με την ΤΕΡΝΑ

Εξουσιοδότηση στον Τατούλη για να υπογράψει με την ΤΕΡΝΑ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
Ώρες φαίνεται ότι απομένουν μέχρι να υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Το τοπίο όμως εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα θολό, χωρίς επαρκή ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζουν οι Δήμοι τι κόστος θα επιφέρει αυτή η παραχώρηση, χωρίς η κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει τη δική της θέση, καθώς μόνο ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος –και αυτός σε επίπεδο δηλώσεων- έχει εκφράσει την εναντίωσή του, προτείνοντας κάτι διαφορετικό, που και αυτό όμως δεν πείθει ότι μπορεί να δώσει τη λύση στο τεράστιο πρόβλημα…

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, υπό την προεδρία της Ντίνας Νικολάκου και με την παρουσία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη. Η Οικονομική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη να υπογράψει τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια έχει καλέσει την ανάδοχο για την υπογραφή της σύμβασης την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου. Κατά της εξουσιοδότησης του περιφερειάρχη, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση, ψήφισαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Νίκος Γόντικας, οι οποίοι κατά την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησαν την αναβολή συζήτησης του θέματος.
Σημειώνεται επίσης στην ίδια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περιλαμβάνονται διορθώσεις και τροποποιήσεις της σύμβασης της τελευταίας στιγμής…!
Στ.Μ.