Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 13:39

«Δεν είναι άμοιροι ευθυνών» οι εργαζόμενοι της Ένωσης για τα ιλιγγιώδη χρέη της

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Κώστας Κατσούλης και Γιάννης Ζωντανός αντίστοιχα Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Κώστας Κατσούλης και Γιάννης Ζωντανός αντίστοιχα

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τα δημοσιεύματα για τις μεγάλες οφειλές προς τους εργαζόμενους της Ένωσης Μεσσηνίας (1,12 εκατ. ευρώ), επιχείρησε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Κώστας Κατσούλης. Υπογράμμισε ότι η διοίκηση η δική του ανέλαβε το 2013 ιλιγγιώδη χρέη, αρρύθμιστα, κάποια ως αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης και μάλιστα παρατήρησε ότι οι «εργαζόμενοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών» γι’ αυτά. Ο Κώστας Κατσούλης τόνισε ότι η δική του διοίκηση έχει βάλει τα πράγματα σε τάξη και κάλεσε τους απλήρωτους εργαζόμενους να το αναγνωρίσουν αυτό, ζητώντας τους εμμέσως να κάνουν υπομονή. Ανήγγειλε επίσης ότι προσεχώς θα υπάρχουν εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο σχετικά με θέματα κακοδιοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ένωση θα ρυθμίσει οριστικά τις υποχρεώσεις της και θα ανταποκριθεί στο ρόλο της υποστήριξης των παραγωγών…

«Δεν ξέρω τι στόχο έχουν τα δημοσιεύματα, θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετο» ανέφερε ο Κώστας Κατσούλης ξεκινώντας την τοποθέτησή του, προσθέτοντας όμως σε άλλο σημείο ότι αυτά τα δημοσιεύματα ενδεχομένως εξυπηρετούν τα «κακοπροαίρετα κίνητρα όσων κατά καιρούς, εντός και εκτός, επιχείρησαν να διαλύσουν το Συνεταιρισμό είτε για να μοιράσουν την περιουσία του είτε για να σβήσουν τις υποθέσεις τους απέναντι στη δικαιοσύνη».

Ο Κώστας Κατσούλης τόνισε ότι το 2013 που ανέλαβε η δική του διοίκηση την Ένωση δεν υπήρχε ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα και πως σήμερα έχει να διαχειριστεί συνολικές οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 660.700 ευρώ (έχουν ρυθμιστεί), υποχρεώσεις προς την Εφορία ύψους 997.400 ευρώ (έχουν ρυθμιστεί), οφειλές για την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων στο πλαίσιο προγράμματος εξυγίανσης ύψους 95.000 ευρώ, οφειλές μισθοδοσίας ύψους 1.123.200 ευρώ, καθώς και δάνεια στην τράπεζα που έφτασαν με τους τόκους στα 10.385.000 ευρώ.

Αθροιστικά ο κ. Κατσούλης σημείωσε ότι τα χρέη της Ένωσης για τις εθελούσιες εξόδους, τους μισθούς, το ΙΚΑ και την Εφορία έφτασαν στο ποσό των 13.800.000 ευρώ και πως η δική του διοίκηση έχει πληρώσει από το 2013 έως σήμερα το ποσό των 10.743.000 ευρώ, χωρίς καμία πιστωτική βοήθεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε ότι εάν δεν υπήρχαν τα χρέη η Ένωση σήμερα θα ήταν πλεονασματική, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα καθώς επίκειται η ρύθμιση του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς και νέες δράσεις και συνεργασίες με τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα.

Ακόμη ο κ. Κατσούλης ανέφερε ότι το 2012 εντοπίστηκαν απαιτήσεις της Ένωσης, χωρίς όμως εξασφαλίσεις, ύψους 4.500.000 ευρώ. Σημείωσε ότι για την είσπραξη του ποσού αυτού η Ένωση έχει δαπανήσει για νομικές και δικαστικές ενέργειες 120.000 ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι είναι απίθανο να εισπραχθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 35%.

Επίσης είπε ότι έχει γίνει καταλογισμός ύψους 250.000 ευρώ σε υπαλλήλους που κρίθηκαν υπεύθυνοι για ελλείμματα που διαπιστώθηκαν από ελέγχους και ότι από το ποσό αυτό μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί 50.000 ευρώ.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι η διοίκησή του αδικείται από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται καθώς υπογράμμισε ότι έχει καταβληθεί μια τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων για τα οποία δεν είναι αυτή υπεύθυνη αλλά δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις.

Είπε ότι η διοίκησή του δεν έχει χαριστεί σε κανέναν, δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε παραγωγούς και πως η προσπάθεια ώστε ο Συνεταιρισμός να αποτελέσει το εργαλείο των παραγωγών συνεχίζεται.
Στ.Μ.