Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 23:56

Πρωτοβουλία Γ. Κατρούγκαλου: Πως τα προϊόντα της Μεσσηνίας θα βγουν στις ξένες αγορές

Πρωτοβουλία Γ. Κατρούγκαλου: Πως τα προϊόντα της Μεσσηνίας θα βγουν στις ξένες αγορές

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ημερίδα για τη εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας διοργανώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής του Νομού, Γιώργος Κατρούγκαλος. Θα γίνει την Κυριακή στο Δημαρχείο της Αριστομένους. Θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Τα συμπεράσματα θα κωδικοποιηθούν και τη Δευτέρα και Τρίτη θα τεθούν προς συζήτηση και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πληθώρας υπουργών…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας, «με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα ημερίδα με θέμα «Η εξωστρέφεια και η προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές».

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της ανάγκης για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας καθώς και οι προσπάθειες που γίνονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της οικονομικής διπλωματίας, ώστε να ανοίξουν νέες αγορές.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών, ιδιώτες επιχειρηματίες από το χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Επίσης στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΤΕΙ Καλαμάτας, εφόσον στόχος είναι η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιστημονική κοινότητα.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα κωδικοποιηθούν και θα συζητηθούν στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που θα συνεδριάσει στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας (Παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας, Αριστομένους 28), με ώρα έναρξης 11.30».