Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:47

Αρχές Απριλίου το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

Αρχές Απριλίου το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Το τριήμερο 5-7 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, ενώ ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «Kalamata Olive Oil Awards” θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12-13 Απριλίου, με επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωσίας την διακεκριμένη Έφη Χριστοπούλου. Είναι μια διοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης και με επιχειρήσεις του επιχειρηματικού και ελαιοκομικού τομέα…

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν τρία σεμινάρια για επαγγελματίες που ασχολούνται με την καλλιέργεια, την τυποποίηση και την εξαγωγή ελαιολάδου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite…

Ειδικότερα, το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Οδηγός για την προετοιμασία του ελαιώνα, της συλλογής των καρπών και της ποιοτικής ελαιοποίησης, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις». Εισηγητής είναι ο Βασίλης Φραντζολάς, Food Policy M.Sc. - City University London, Olive Oil Taster - Quality Advisor. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς και το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν σεμινάρια για ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εξαγωγείς.

Το πρώτο, από τις 11:00 ως τις 12:00, έχει θέμα «Διεθνή πρότυπα και εξαγωγές/διεθνείς αγορές βιολογικών προϊόντων». Εισηγητής είναι ο Δημήτρης Φενέκος, γεωπόνος, επιθεωρητής της ΔΗΩ. Το δεύτερο σεμινάριο, από τις 12:30 έως τις 14:00, έχει θέμα «Ευκαιρίες Δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου ελαιοπαραγωγής. Επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό: Anuga, Free from functional food, Food Technologies Murcia. Προώθηση τεχνολογιών στο εξωτερικό (Enterprise Europe Network)». Περιλαμβάνει διαδραστική άσκηση με θέμα «Πώς προετοιμάζομαι για μία επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση με εταιρείες του εξωτερικού». Εισηγήτρια είναι η Κατερίνα Παπαδούλη, Σύμβουλος μεταφοράς τεχνογνωσίας στο «Δίκτυο Πράξη».

Και στα τρία σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για  δηλώσεις συμμετοχής, έως και τις 30 Μαρτίου, στο τηλ. 27210 62151 (κα Παπαγεωργοπούλου).