Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 13:34

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε, η σκυτάλη στο διαγωνισμό “Kalamata Οlive Οil Αwars”

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε, η σκυτάλη στο διαγωνισμό “Kalamata Οlive Οil Αwars”

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
Στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) δόθηκε η σκυτάλη από τον 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας προκειμένου να διενεργήσει τον Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Kalamata Olive Oil Awards”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απρίλη 2019 στις εγκαταστάσεις του πρώην Ινστιτούτου Ελαίας, ενώ η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την επομένη, το Σάββατο, στο Elite City Resort…

Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός είναι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, “με μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες της ελαιοπαραγωγικής αλυσίδας της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort.

Το Φεστιβάλ διήρκησε από την Παρασκευή έως την Κυριακή το απόγευμα. Περιελάμβανε το συνεδριακό μέρος με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με επίκαιρα θέματα της παραγωγής. Επίσης, σεμινάρια για την προώθηση των προϊόντων και την έκθεση, με επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Να θυμίσουμε πως η έναρξη έγινε παρουσία του υπουργού Αγροτικής και Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη.

Τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  και η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα (σε ώρα που θα ανακοινωθεί) στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort”.