Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 03:54

Σε υπουργούς ο Δ. Καφαντάρης για τη Μεσογειακή Διατροφή

Σε υπουργούς ο Δ. Καφαντάρης για τη Μεσογειακή Διατροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ 
ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, ότι θα στηρίξουν την Κορώνη και τις πρωτοβουλίες της, στο πλαίσιο του δικτύου των εμβληματικών κοινοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής, έλαβε χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τους υπουργούς συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος, Βίκυ Ιγγλέζου, στα πλαίσια των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ο Δήμος για τη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, ήδη ενταγμένης στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO (16.11.2010).
Σκοπός των συναντήσεων ήταν να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις μέχρι τώρα α
λλά και τις προγραμματιζόμενες στο άμεσο μέλλον ενέργειες που έχει αναλάβει η Εμβληματική Κοινότητα της Κορώνης.Οι υπουργοί, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, αφού ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον αλλά και την υποστήριξη τους στην όλη προσπάθεια. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε ότι στηρίζει όλες τις δράσεις που επικεντρώνονται στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και ενημέρωσε ότι η Ε.Ε. ετοιμάζει Κανονισμό με νέο σήμα ποιότητας που θα περιέχει την κατηγορία παραδοσιακό προϊόν, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε περιοχής.