Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 09:30

Πατατοπαραγωγοί και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Πατατοπαραγωγοί και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

“ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ” 
“Δεν κάνουμε βήμα πίσω” τόνισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, μετά τη συνάντηση που είχαν, χθες, πατατοπαραγωγοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, για την εξευτελιστική τιμή της πατάτας και για άλλα ζητήματα,  όπως τη δακοκτονία και έργα υποδομής για την αγροτική οικονομία...

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ανακοίνωσε ότι “όσον αφορά την δακοκτονία και τις απαντήσεις που πήραμε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου. Ενώ για την τιμή της πατάτας και την κατάσταση που επικρατεί με τις εισαγωγές και την αισχροκέρδεια των μεγαλεμπόρων  περιμένουμε την αντίδραση της περιφέρειας και ταυτόχρονα προγραμματίζουμε τις επόμενες αγωνιστικές δράσεις μας έως την δικαίωση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας: 

  • Να αναπληρωθεί τώρα το χαμένο εισόδημα. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από το κράτος ώστε να καλυφθεί το κόστος παραγωγής, να μείνει ένα εισόδημα για τις αγροτικές οικογένειες και να καλυφθεί το κόστος για την έναρξη της επόμενη παραγωγής.
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ταυτόχρονα να υπάρξει  κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος. 
  • Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και από τις εισφορές στον ΓΟΕΒ (που πληρώνουν για να ποτίζουν την παραγωγή τους). 
  • Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές στην πατάτα και στα άλλα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή. Επιπλέον έλεγχος της ποιότητα των εισαγωγών, πχ η πατάτα Αιγύπτου ραντίζεται με απαγορευμένα φάρμακα”.