Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 20:55

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα τη Δευτέρα

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα τη Δευτέρα

Ο Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΤΟΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τα μέλη και τους φίλους του να παραστούν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στην Καλαμάτα, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Η συνέλευση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 7.30 το βράδυ, με εισηγητή τον Γιάννη Τόλιο, μέλος της Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο βουλευτής, Θανάσης Πετράκος.
Ο κ. Πετράκος σήμερα επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησε σειρά θεμάτων με τον υπουργό, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Στον κ. Χαρακόπουλο έθεσε το θέμα των απολύσεων γεωτεχνικών υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, βάσει των αποφάσεων του διοικητικού εφετείου, οι οποίες όμως ανατρέπουν απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. με την οποία προσλήφθηκαν οι υπάλληλοι αυτοί. Ο κ. Πετράκος ζήτησε από τον υπουργό να μην προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στις απολύσεις και εκείνος αποδέχτηκε πρόταση να γίνει άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ώστε να εξευρεθεί ο τρόπος αναστολής των αποφάσεων αυτών.
Με τον υπουργό κ. Τσαυτάρη μίλησε και για την ανάγκη λειτουργίας του εργαστηρίου πιστοποίησης ελαιολάδου στην Καλαμάτα. Τόνισε ότι επιβάλλεται η άμεση λειτουργία του τόσο για την απαιτούμενη, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, πιστοποίηση όσο και για να μην αναγκαστεί η χώρα να επιστρέψει το ποσό που εγκρίθηκε για την σύστασή του, καθότι εκπνέουν τα περιθώρια του χρόνου για την λειτουργία του και ζήτησε την στελέχωσή του με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Ο κ. υπουργός απάντησε ότι εξετάζει το θέμα και σύντομα θα δώσει απάντηση.
Συζήτησαν επίσης για τη χορήγηση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους των οποίων τα βοσκοτόπια απέχουν απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιoμέτρων από το στάβλο. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθεί η προκαταβολή του 50% όπως έχει δοθεί και στους υπόλοιπους κτηνοτρόφους.
Άλλο θέμα συζήτησης ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών για την νομιμοποίηση των γεωτρήσεων και την τροποποίηση της απόφασης ώστε να δύναται να νομιμοποιηθούν και οι γεωτρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές οι οποίες απέχουν πάνω από δύο χιλιόμετρα από τα αρδευόμενα κτήματα. Το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ζήτημα στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας. Ο κ. υπουργός ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση και ο κ. Πετράκος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα καταθέσει.
Τέλος ο κ. Πετράκος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να μην έχει δοθεί σαφής οδηγία στα τελωνεία από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να εισάγονται χωρίς ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο από τρίτες χώρες νωπά αγροτικά προϊόντα όπως συνέβη προ ημερών με τις ντομάτες από FYROM και Αλβανία και ζήτησε επιτέλους να γίνεται συστηματικός ποιοτικός και φυτοϋγειονομικός έλεγχος σε όλα τα σημεία εισόδου.