Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 13:57

"Πτώχευσε" η Ένωση Μεσσηνίας!

Απορρίφθηκε από το Εφετείο η αίτηση του Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, της πάλαι ποτέ ισχυρής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, για την προστασία της από τους πιστωτές της. Η Ένωση Μεσσηνίας έχει πλέον πτωχεύσει οικονομικά, ενώ οι πιστωτές μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από τα περιουσιακά στοιχεία του συνεταιρισμού και την εταιρία που έχει ιδρύσει για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων…

Ζητήσαμε πληροφορίες από τον γνωστό δικηγόρο της Καλαμάτας, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά πιστωτές της Ένωσης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε, η Ένωση είχε υποβάλει αίτημα στη δικαιοσύνη για την προστασία της από τους πιστωτές της, παρουσιάζοντας σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχε την έγκριση ορισμένων εκ των πιστωτών. 

Η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ότι το σχέδιο εξυγίανσης της Ένωσης δεν είναι βιώσιμο. 

Στη συνέχεια η Ένωση, πάντα προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της, κατέθεσε αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής. Σήμερα απορρίφθηκε και αυτή η αίτηση και πλέον η Ένωση είναι σε πτώχευση. 

Ο δικηγόρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι η Ένωση και το σχέδιο εξυγίανσης δεν καλύπτει όλους τους πιστωτές και συγκεκριμένα τα έσοδα της εταιρίας της Ένωσης που ενεργοποιεί τα δικαιώματα προορίζονται για συγκεκριμένους μόνο πιστωτές. Σε ό,τι αφορά την ίδια την Ένωση, ανέφερε ότι δεν έχει πλέον σχεδόν καμία δραστηριότητα και έσοδα για να πληρωθούν οι πιστωτές και μάλιστα σημείωσε ότι θα έπρεπε να έχει παρέμβει γι’ αυτό και το αρμόδιο υπουργείο. 

Στ.Μ.