Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 01:11

Ξεκίνησε το σημαντικό διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

Paul Vossen, Angeles Calvo Fandos, Ανδρέας Κανάκης και Antonio Giuseppe Lauro Paul Vossen, Angeles Calvo Fandos, Ανδρέας Κανάκης και Antonio Giuseppe Lauro

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ξεκίνησε και επίσημα το διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου, που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Καλαμάτας, με ξένους γευσιγνώστες διεθνούς κύρους και με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε το καλωσόρισμα των γευσιγνωστών από τους διοργανωτές του σεμιναρίου, που είναι το ΤΕΙ με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου. Πρόκειται για την Ισπανίδα Angeles Calvo Fandos (εμπειρογνώμονας γευσιγνωσίας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου από το 2008 και panel leader της ομάδας γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Καταλονίας), τον Ιταλό Antonio Giuseppe Lauro (σύμβουλος της Περιφέρειας Καλαβρίας στον τομέα του ελαιολάδου και panel leader αναγνωρισμένος από το Δ.Σ.Ε.) και τον Αμερικανό Paul Vossen (ιδρυτής του Συμβουλίου Ελαιολάδου της πολιτείας της Καλιφόρνιας).
Εκεί ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Ανδρέας Κανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, φυσικά ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Βασίλης Δημόπουλος και παράγοντες του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος.
Τα μαθήματα στους 46 εκπαιδευόμενους έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Την Παρασκευή θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Elite για το ελαιόλαδο στις ελαιοπαραγωγές χώρες της Νότιας Ευρώπης, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Στη συζήτηση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με κόστος συμμετοχής όμως 15 ευρώ.
Το Σάββατο θα γίνει εκπαιδευτική εκδρομή στη Μάνη.