Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 15:00

Τρακτέρ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης εν όψει της κορύφωσης των κινητοποιήσεων

Τρακτέρ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης εν όψει της κορύφωσης των κινητοποιήσεων

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
«Μην τολμήσουν να πάρουν μέτρα καταστολής γιατί σε καταστολή ήμασταν, τώρα όμως είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά», λένε οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης, εν αναμονή της κορύφωσης των κινητοποιήσεών τους, την Κυριακή και τη Δευτέρα…

Αγρότες χθες το βράδυ παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το οποίο με ψήφισμά του εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους και μάλιστα αποφάσισε το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου την ημέρα που θα κορυφωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα.
Αγρότες της Μεσσήνης έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Σιδηροδρομικό Σταθμό από χθες, ενώ την Κυριακή αναμένεται να προσέλθουν αγρότες από διάφορες περιοχές του Νομού και για τη Δευτέρα προγραμματίζεται μεγάλη κινητοποίηση, με αποκλεισμό της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα, της Εφορίας Καλαμάτας και του Διοικητηρίου.
Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο πρόεδρος του Σώματος, Ηλίας Πατσιώτης, παρουσίασε σήμερα το Ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός, ότι η τοπική οικονομία βασίζεται στον αγροτικό τομέα και γι’ αυτό συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών. Υιοθετείται δε το αίτημα για την τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων από τα 40.000 ευρώ και άνω εισόδημα, για αφορολόγητο 40.000 ευρώ και για απαλλαγή φορολόγησης των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης βρίσκονται συνεχώς αγρότες. Πριν από λίγο η «Kalamata Journal» μίλησε με τον αγρότη Αθανάσιο Κατσιφαρδέα και άλλους συναδέλφους του, που τόνισαν ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε εξαθλίωση και γι’ αυτό είναι αποφασισμένος να αντιδράσει δυναμικά στα νέα μέτρα. Σημείωσαν ότι η Αγροτική Τράπεζα είναι των αγροτών, οι ίδιοι την έφτιαξαν, οι ίδιοι έχουν πληρώσει τρεις φορές τα δάνεια που έχουν πάρει όμως και πάλι είναι χρεωμένοι.
Τόνισαν επίσης ότι όσο τα αγροτικά εφόδια και το πετρέλαιο είναι πανάκριβα τόσο τα τρόφιμα θα είναι ακριβά για τους καταναλωτές και ζήτησαν τη μείωση της φορολόγησής τους.
Ακόμη είπαν ότι όποιος θεωρεί πως οι αγρότες μπορούν να έχουν έσοδα μπορεί να πάει να τους βρει για να του δώσουν τα χωράφια τους και τότε θα δει πόσο εύκολη είναι η δουλειά τους, αν βγάζουν χρήματα και αν τους μένουν και για τη φορολογία.
Στ.Μ.