Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 12:49

Μεγάλη κινητοποίηση στην Εφορία από αγρότες, ελαιοτριβείς, λογιστές

Μεγάλη κινητοποίηση στην Εφορία από αγρότες, ελαιοτριβείς, λογιστές

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
Αποκλεισμένη είναι από το πρωί η Εφορία της Καλαμάτας από αγρότες, λογιστές και ελαιοτριβείς, που πραγματοποιούν μια δυναμική και μαζική κινητοποίηση ενάντια στη φορολογική επιδρομή και αφαίμαξη που έρχονται με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης…

(φωτογραφίες)

Στο δρόμο μπροστά από την Εφορία είναι παραταγμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ στην είσοδο της Εφορίας έχουν τοιχοκολληθεί οι αποφάσεις των αγροτών, του Συλλόγου των λογιστών και διαφόρων επιτροπών με τα αιτήματά τους.
Την πιο μαζική παρουσία έχουν αγρότες από τους Γαργαλιάνους, που ήρθαν νωρίς το πρωί με δύο πούλμαν από την Τριφυλιακή πόλη. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγρότες και από διάφορες άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Επίσης, μπροστά στην Εφορία βρίσκονται σχεδόν όλοι οι λογιστές της Καλαμάτας, η επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, ελαιοτριβείς με τον πρόεδρο του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Αντώνη Κορακάκη κ.ά
Επίσης στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, φίλοι του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αγρότες από όλους, σχεδόν, τους πολιτικούς χώρους.
Όπως τονίζουν οι αγρότες, η φορολογία που πρόκειται να τους επιβληθεί θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στους ίδιους και θα βλάψει σοβαρά την εθνική οικονομία, γιατί ο αγροτικός τομέας της χώρας θα συρρικνωθεί, αφού οι αγρότες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις καλλιέργειές τους.
Από την μια η αφόρητη φορολόγηση, από την άλλη τα ακριβά αγροτικά εφόδια, το πανάκριβο πετρέλαιο και ο δανεισμός στην τράπεζα με τα τοκογλυφικά επιτόκια, έχουν καταστρέψει τους αγρότες, τονίζουν οι ίδιοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωση.
Στ.Μ.