Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 00:00

Παράταση αναμονής για το λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα

Ελιές στην Καρδαμύλη Ελιές στην Καρδαμύλη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ 
Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της αρμόδιας υποεπιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την επέκταση της ένδειξης Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Καλαμάτα, από την πρώην επαρχία Καλαμάτας σε όλη Μεσσηνία, όσον αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ο Θανάσης Πετράκος διαμαρτύρεται και πιέζει για την επίσπευση του θέματος…

«Δυστυχώς η Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συζήτησε χθες το βράδυ στη συνεδρίασή της, την επέκταση του ονόματος ΠΟΠ Ελαιολάδου Καλαμάτας, σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας, προφασιζόμενη ότι αρμόδια υποεπιτροπή δεν είχε ολοκληρώσει την εισήγησή της», τονίζεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «μετά από παρέμβαση του στον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο αρμόδιος Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Πρόεδρο της Υποεπιτροπής και ζήτησε από τον Επίτροπο Γεωργίας, να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα.
Παράλληλα ο Θανάσης Πετράκος, ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Βαγγέλη Αποστόλου,  να θέσει εκ νέου το θέμα στον Επίτροπο Γεωργίας κατά την σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, διαβεβαίωσε τον Θανάση Πετράκο, ότι θα ζητήσει από τον Επίτροπο Γεωργίας, να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής».