Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 03:14

Καθ’ οδόν τα ειδοποιητήρια πληρωμής στο 80% των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας με οφειλές

Καθ’ οδόν τα ειδοποιητήρια πληρωμής στο 80% των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας με οφειλές

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΜΗ  
Στο ταχυδρομείο προς αποστολή βρίσκονται ειδοποιητήρια προς χιλιάδες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, οι οποίες έχουν οφειλές προς το Επιμελητήριο από τη μη καταβολή συνδρομών την περίοδο που αυτές ήταν υποχρεωτικές και προς το υπουργείο Οικονομικών από τη μη καταβολή των τελών για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Όπως τονίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι επιχειρήσεις που δεν θα ανταποκριθούν στην ειδοποίηση για την τακτοποίηση της οφειλής τους θα χρεωθούν απέναντι στις Εφορίες. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια πριν και πως η διοίκηση είναι υπόλογη όσο η είσπραξη των οφειλών αυτών είναι σε στασιμότητα, διότι πρόκειται για δημόσια έσοδα…

Τα ειδοποιητήρια, σε ό,τι αφορά τις συνδρομές που δεν έχουν καταβληθεί, αφορούν την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2013, οπότε και έπαψαν να είναι υποχρεωτικές, ενώ τα ειδοποιητήρια για το ΓΕΜΗ αφορούν την περίοδο από το 2014 και μετά.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ξυγκώρος σημείωσε ότι η είσπραξη οφειλών από συνδρομές παρελθόντων χρόνων έχει μεγάλη σημασία διότι θα συγκεντρωθούν χρήματα που θα αξιοποιηθούν για σημαντικά προγράμματα και δράσεις με σκοπό την υποστήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της οικονομίας στην περιοχή μας.

Στ.Μ.