ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Τη δημιουργία σώματος που θα έχει την ευθύνη πάταξης του παραεμπορίου, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, που υπογραμμίζει ότι κρίση, φόροι και παρεμπόριο έχουν δημιουργήσει ένα δραματικό σκηνικό για τις επιχειρήσεις που καταφέρνουν ακόμη να επιβιώνουν. Τονίζει ότι η πρότασή του δεν είναι να συσταθεί μια καινούργια υπηρεσία αλλά να ενοποιηθούν οι δομές που έχουν αρμοδιότητα για το παραεμπόριο, οι οποίες, λόγω του πολυκερματισμού τους, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές…

«ΕΠΙΚΟΙΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ» Η ΜΕΛΕΤΗ 
«Επικοινωνιακή φούσκα» χαρακτηρίζει ο πυρηνελαιουργός Θανάσης Μαργέλης, εκπρόσωπος της «Μεσσηνιακή ΑΒΕΕ», την εκπόνηση μελέτης που έχει αναθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον «Δημόκριτο», για την αντιμετώπιση της «όχλησης-ρύπανσης που δημιουργείται από το κύκλο εργασιών ελαιοτριβείων-πυρηνελαιουργείων Μεσσηνίας». Αυτό γιατί, όπως τονίζει, Περιφέρεια και «Δημόκριτος» δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το σημαντικότερο αίτιο του προβλήματος, που είναι η εντατικοποίηση της λειτουργίας των ελαιοτριβείων και η υπέρμετρη ημερήσια ροή ελαιοπυρήνα. Αντίθετα, υποστηρίζει ο Θανάσης Μαργέλης, με την τακτική πολιτικών της αυτοδιοίκησης δαιμονοποιούνται συλλήβδην τα πυρηνελαιουργεία, αντί να αναγνωριστεί ότι αυτές οι μονάδες δίνουν την περιβαλλοντική απάντηση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Είπε επίσης ότι και ο δήμαρχος Καλαμάτας καταφέρεται κατά των πυρηνελαιουργείων για την κρύψει τις δικές του ανοιχτές πληγές με τα σκουπίδια, τη λυματολάσπη, το βιολογικό καθαρισμό…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 
Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από την εφαρμογή του ταπεινωτικού μέτρου για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Το τι προκάλεσαν οι περιορισμοί στις συναλλαγές, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία είναι γνωστό. Το χειρότερο πλέον είναι ότι τα «CAPITAL CONTROLS» δεν προβλέπεται να αποσυρθούν και θα…

Της Μαρίας Νίκα
Στο εστιατόριο του Κώστα Βασιλειάδη θα συναντήσεις τους πάντες. Από τον αγρότη που βγαίνει απ’ το διπλανό χωράφι για το μεσημεριανό φαγητό μέχρι τον επιχειρηματία που πετάει από Θεσσαλονίκη με ελικόπτερο για να απολαύσει τη μεσσηνιακή κουζίνα του! Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, κριτικοί γεύσης, τουρίστες, πολιτικοί, υπουργοί, εφοπλιστές… Και ποιος δεν έχει περάσει από «του Κώστα»!...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ 
Να κάνει η κυβέρνηση αυτά που είχε υποσχεθεί ως αντιπολίτευση, ζητάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες προς τον Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Με επιστολή του ο Δημήτρης Μανιάτης υποβάλει στον υπουργό σειρά προτάσεων «για τη διάσωση των επιχειρήσεων και του ΟΑΕΕ»…

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για πράξη εκχώρησης οικονομικών και πολιτισμικών δικαιωμάτων που πλήττει την προοπτική προώθησης των πιο εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων, κάνει λόγο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, μετά τη σχετική συμφωνία Ε.Ε. - Νότιας Αφρικής. Σε αυτήν οι Ελιές Καλαμάτας και η Φέτα τίθενται εκτός λίστας ΠΟΠ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το «Ηλεκτρονικό Εμπόριο» διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα των συνεδριάσεών του...

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ
Το ελαιόλαδο και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο της διημερίδας για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, που διοργάνωσαν στην Καλαμάτα τα ιδρύματα "Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου" και "Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια"...

Όταν η λέξη οικολογία ήταν σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα και η πράσινη ανάπτυξη δεν είχε γίνει ακόμη μόδα, ο Κλήμης Κλημεντίδης έφτιαξε στην Καλαμάτα το πυρηνοκάρβουνο, ένα προϊόν πρωτοποριακό για την εποχή του…

ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΝ 29 
Στα “Κοψίδια” δεν θα βρεις περιττές πολυτέλειες και εντυπωσιασμούς. Εδώ τον πρώτο λόγο έχει το καλό φαγητό και η αυθεντική γεύση. Με “βασιλιά” το βιολογικό μοσχάρι ελευθέρας βοσκής, τα “Κοψίδια” είναι χασαποταβέρνα για κρεατοφάγους με αυστηρό κριτήριο. Σ’ ένα μικρό κτίσμα, στην αρχή της οδού Φαρών, δίπλα στο παλιό εργοστάσιο Καρέλια, “συστεγάζονται” η ταβέρνα και το “Κρεοπωλείον 29”…