Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 22:54

Άνοιγμα της αυλαίας με τα «γεννητούρια» του Σχολείου Τουρισμού On Tour…

Ανδρέας Ζαγάκος, Λία Ζαμπέτογλου και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος Ανδρέας Ζαγάκος, Λία Ζαμπέτογλου και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος

7ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τα «γεννητούρια» του Σχολείου Τουρισμού On Tour, του καρπού που προήλθε από τη συνέργεια του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρουσιάστηκαν κατά το άνοιγμα της αυλαίας του 7ου Σχολείου Τουρισμού, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, στο Elite City Resort…

Όπως ανέφεραν οι εμπνευστές και διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΣΕΤΕ, Λία Ζαμπέτογλου, το Σχολείο Τουρισμού On Tour θα είναι ουσιαστικά ένα μεταφερόμενο σχολείο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και του ΣΕΤΕ σε κάθε ενδιαφερόμενη περιοχή της χώρας.

Η έναρξη του 7ου Σχολείου Τουρισμού ήταν και πάλι εντυπωσιακή, αφού μια θετική ενέργεια απλώθηκε στον συνεδριακό χώρο του Elite, στον οποίο παρακολουθούν τα μαθήματα της νέας διοργάνωσης περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευόμενοι, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από κάθε προηγούμενη φορά.

Στον πυρήνα του 7ου Σχολείου Τουρισμού βρίσκεται η αναγκαιότητα των συνεργειών για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της ποιότητας.

Την έναρξη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, τουριστικοί παράγοντες από διάφορες περιοχές της χώρας, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Την παρουσίαση έκανε η Βίκυ Κλήμη, ενώ μεταξύ άλλων απεύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Διονύσης Παπαδάτος και ο ιδιοκτήτης του Elite Νικήτας Κάρτσωνας. Ο δε πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, όταν πήρε το λόγο σημείωσε ότι στους περίπου έξι μήνες που είναι πρόεδρος του Συνδέσμου πρώτη φορά στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ένοιωσε τόση θετική ενέργεια. Η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει μεγάλο πρόγραμμα για τον τουρισμό, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ, τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας. Η πρώτη εισήγηση έγινε από την Έλενα Γκίκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, με θέμα τις συνέργειες.
Στ.Μ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Αύριο, Τρίτη, το πρόγραμμα του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας έχει ως εξής:

9.30 π.μ. “Μάνατζμεντ και μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών” δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου υπεύθυνος Τουριστικού Τμήματος Deree.

9.50 π.μ. “Γιατί εμένα; Εσείς ως brand!” Δημοσθένης Μπρούσαλης founder - CEO DASC Branding.

10.30 π.μ. “Ο μοναχός που έγινε CEO”. Θοδωρής Σπηλιώτης founder - CEO “E-Survey”.

10.45 π.μ. διάλειμμα.

11 π.μ. “Welcom turist! We spik inglish! Χαμένοι στη μετάφραση / myPEM” Βασιλική Ντανταβασίλη  -  Φώτης Φωτόπουλος Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών (ΠΕΜ).

11.30 π.μ. “Marketing. Η ανάγκη στη μετά rooms-to-let εποχή” Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος επικοινωνιολόγος - συγγραφέας.

12 μ. “Hospitality is everywhere. Ας ξανα-συστηθούμε!” δρ. Αντώνης Γιαννόπουλος founder - editor “The voyager voice”.

12.20 μ.μ. διάλειμμα.

12.40 μ.μ. “Security για μη σεκιουριτάδες” Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος ΜSc διευθυντής Ασφαλείας Costa Navarino.

1.20 μ.μ. “Επικοινωνώ - Διοικώ - Αντιμετωπίζω!” Χρήστος Κουτσόπουλος γενικός διευθυντής “Kinsterna hotel”.

1.40 μ.μ. “Πλατφόρμα εργασίας Innjobs.net στον τομέα του τουρισμού και της μαζικής εστίασης” Αργύρης Νταουλιάρης founder INNJOBS. NET.

2 μ.μ. διάλειμμα.

4.10 μ.μ. “Επειδή όλα πίνονται!” Χάρης Τζανής συντάκτης γαστρονομίας.

4.20 μ.μ. “Barista Basics” Ακης Πολιτόπουλος barista trainer “Spinos coffee & co”, εκπαιδευτής Ι.Ι.Ε.Κ “Ορίζων”.

5.10 μ.μ. “Βγάζοντας τη ρετσινιά από τη ρετσίνα!” Γιώργος Δάρλας υπεύθυνος μάρκετινγκ οινοποιείου “Κεχρής”.

5.30 μ.μ. “Μπίρα, αυτή η άγνωστη” Πολ Εμμανουηλίδης σύμβουλος μπίρας.

6 μ.μ. διάλειμμα.

6.20 μ.μ. “Βασικές αρχές bartending - Οργάνωση και λειτουργία μπαρ” Αντώνης Κατάκης bar manager Costa Navarino, εκπαιδευτής Ι.Ι.Ε.Κ “Ορίζων”, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ “Ορίζων”.